ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закон один на всіх, і для Саакашвілі теж

    19 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який зараз є громадянином України, не зможе зайняти місце віце-прем'єра країни через судимість. Про це повідомляє український портал "Обозреватель".
    Відзначається, що, відповідно до закону "Про Кабінет міністрів України", людина з непогашеною або не знятої судимістю не мають права займати посаду члена Кабміну. Там не вказується, чи йде мова про судимість всередині країни або в інших державах.
    Більш того, в зв'язку з тим, що Україна підписала і ратифікувала ряд міжнародних договорів, Саакашвілі не тільки не зможе стати віце-прем'єром, а й може догодити в українську в'язницю. Зокрема, мова йде про Європейську конвенцію про міжнародне визнання судових рішень у кримінальних вироків, а також про договір з Грузією про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах.
    Нагадаємо, що в травні минулого року грузинський суд залишив в силі вирок колишньому президенту країни про перевищення службових повноважень у справі про вбивство банківського службовця Сандро Гиргвліані в 2006 році. А кілька днів тому президент України Володимир Зеленський запропонував Михайлу Саакашвілі зайняти місце в уряді країни. Екс-президент погодився на пропозицію, а Грузія в свою чергу пригрозила при призначенні Саакашвілі віце-прем'єром України відкликати з країни посла.