ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закон про державну мову має об'єднати українців — Герасимов

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Роман Караєв

    Закон про державну мову наразі проходить дискусію у Парламенті та буде ухвалений, щоб об'єднати усіх українців в усіх сферах життя.

    Про це в ефірі програми "Свобода слова" сказав голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    "Верховна рада обов'язково ухвалить законопроект про державну мову. Але це має бути професійний і ефективний закон, який об'єднає українців, який об'єднує всіх, усі області України", - сказав Герасимов.

    За його словами, наразі у Парламенті ведеться дискусія по кожному пункту проекту закону. "Цей закон торкається усіх сфер життєдіяльності та країни, і кожного окремо взятого українця: від освіти до бізнесу. Якщо ви подивитеся, хто виступає під час проходження цього закону, ви побачите, що йдуть фахівці з освіти з усіх фракцій парламенту: Самопоміч, коаліція, позафракційні, Батьківщина, Радикальна партія. Усі за прийняття цього закону, але він має бути максимально вивіреним", - додав Герасимов.

    Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

    У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Наразі депутати розглянули 1221 поправку із 2082-ох.