ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зеленський обдурив лікарів

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Українські медики, які працюють вже два місяці в авральному режимі через спалах коронавірусу нового типу, в квітні отримали зарплату менше, ніж до карантину.
    Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі лікар-інфекціоніст Дмитро Лукаш. [https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2530645547247810&set=a.1419662395012803&type=3] працює він в консультативно-діагностичному центрі в Києві і за квітень розмір його авансу склав 1 910 гривень, що навіть менше, ніж раніше.
    "Ось який мій аванс у лікаря-інфекціоніста, просто немає слів ... Один інфекціоніст по території на місяць. Диспансерна група ВІЛ-інфікованих одна з найбільших у Києві, регулярний потік пацієнтів. Зарплата буде менше, ніж була до цього, спасибі за увагу!» - написав лікар.
    Інші медики відповіли Д. Лукашу, що теж отримали дуже мало, незважаючи на всі обіцянки влади збільшити зарплати.
    «У мене в інфекційній лікарні аванс теж захмарний (аж 1 800 грн). От цікаво тепер, що буде в кінці місяця», – прокоментував Андрій Алфьоров, який працює в Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г. І. Горбачевського.
    При цьому Україна продовжує лідирувати за кількістю хворих медиків, їх вже понад тисячу, по відношенню до загальної кількості хворих-4500.
    31 березня прес-служба Президента розповсюдила заяву в. Зеленського про механізми додаткового фінансування лікарів – до 300% тим, хто задіяний у лікуванні коронавірусу, і до 200% – іншим. [https://www.president.gov.ua/news/regioni-mayut-kilka-dzherel-finansuvannya-dlya-borotbi-z-kor-60409] але медики їх не побачили, хоча минуло вже три тижні. Або обіцянки в. Зеленського нічого не варті, або Президент обдурив лікарів. Хоча для медпрацівників, які цілодобово чергують, не бачать своїх рідних, самі купують засоби захисту, різниці Великої немає.
    Чому, премії під час пандемії отримують депутати, чиновники, всі, хто не працює? Чому не переглянуто бюджет? Чому лікарі не забезпечені індивідуальними засобами захисту?
    Питань до нової влади більше ніж відповідей!