ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Журналістам стали відомі заплутані шляхи фінансування громадської організації судді Чванкіна

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    суддя Чванкін ввів в оману вкксу

    При проходжені кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді Голова одеського суду Сергій Чванкін надав колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) оманливу інформацію щодо фінансування власної громадської організації.

     

    ВККСУ зробила перерву в розгляді переатестації керівника Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна і разом з Вищою радою правосуддя приступило до вивчення корупційного досьє зібраного на суддю громадськими активістами.

    Згідно дос’є у судді чи мало “плям” на його доброчесній репутації. Для об’єктивного дослідження вказаних у дос’є фактів, члени кваліфікаційної комісії під час проведення співбесіди попросили суддю прокоментувати їх.

    Зараз очільником суду зацікавилось ще й НАЗК, яке проведе повну перевірку його декларацій і визначить відповідність її способу життя. 

    Поки органи правосуддя і антикорупційні досліджують доброчесність судді, журналісти перевірили вказані на спевбесіді в ВККСУ Сергійом Анатолійовичем Чванкіним джерала фінансування розкішних заходів його власної громадської організації “Асоціації слідчих суддів України”.

    Згідно інформації наданою суддею, фінансування розкішних заходів, що проводила його громадська організація, які проходили в готелі PanoramaDeLux та в концерт-холі «Сади Перемоги” здійснювали або адвокати або Агентство США з міжнародного розвитку (USID). Але згідно зібраних журналістами данних адвокати до них не причетні як і USID.

    Згідно офіційної відповіді від директора місії USID в Україні, організації дійсно співпрацюють і гроші надані в якості гранта “Асоціації слідчих суддів України” в якості гранта були цільові, в рамках проекту “Нове правосуддя”, та призначались на впровадження експериментального “електронного суду”. Щодо фінансування заходів, то до них USID не причетно і жодним чином не фінансувало.

    USID не фінансувало заходи Чванкіна

    Інформацію про потенційно зловживання передано в органи правосуддя і НАЗК.