ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи зможе Зеленський перемогти олігархів заради народу?

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Президент України Володимир Зеленський розпочав процес деолігархізації в країні, спрямований не на боротьбу з окремими представниками великого бізнесу, а на зміну системи, зменшення бар'єрів для ведення бізнесу та встановлення єдиних для всіх правил гри. Про це заявив радник глави держави з питань економіки Олег Устенко в ефірі Радіо НВ.
    "Якби економічна ситуація в Україні не консервувалася в 90-х роках, ми могли б мати за результатами минулого року ВВП на рівні 400 мільярдів доларів. За фактом ми маємо трохи більше 160 мільярдів доларів", - зазначив Олег Устенко.
    За його словами, вузька група зацікавлених осіб, переважно це олігархи, багато років намагається консервувати ситуацію в країні, розвиваючи власний бізнес, але створюючи бар'єри для входження в бізнес для інших.
    Це чергова гучна заява, яка залишиться порожньою. Боротися з окремими олігархами Зеленський, можливо, і може. Однак він не в змозі зламати олігархічну систему в цілому. Як він це зробить в умовах, коли олігархи контролюють парламент, Фінанси, медіа?
    Зіграти на антиросійському факторі, як з телеканалами Віктора Медведчука? Але це стосується тільки одного Медведчука. А тому ж Ігорю Коломойському Адміністрація президента України що протиставить, з урахуванням заслуг останнього у відображенні "російської загрози"?
    І ніякі американці не допоможуть Зеленському, якщо проти нього ополчаться олігархи. Тут на світ буде виволочено все брудну білизну цього злого клоуна. Нарешті, в запасі олігархів залишається і така термоядерна зброя, як конфедералізація України, коли на її просторі з'явиться кілька республік на чолі з регіональними баронами.