ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЦВК використовуватиме дві системи підрахунку голосів

    28 марта 2024 четверг
    64 переглядів
    Голова ЦВК Ярослав Давидович
    Голова ЦВК Ярослав Давидович

    Центральна виборча комісія для підрахунку голосів під час повторного голосування 26 грудня використовуватиме дві системи: інформаційно-аналітичну систему «Вибори», до якої результати надходитимуть прямо з виборчих дільниць, а також систему передачі інформації телетайпом, що передбачає передачу даних з територіальних округів. Про це повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович в інтерв’ю журналістам, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

    За його словами, електронна система, яка застосовується для підрахунку голосів, не є правовим доказом для встановлення результатів виборів. Він підкреслив, що юридичну чинність мають тільки протоколи з «мокрими печатками», а електронні системи використовуються більше «для вивчення громадської думки».

    Давидович сказав, що сьогодні ЦВК працює над удосконаленням електронної системи, щоб уникнути стороннього втручання і маніпуляцій із результатами виборів. Він нагадав, що ЦВК у даний час займається придбанням додаткового обладнання, яке забезпечить захист цієї системи. У той самий час ЦВК паралельно планує організувати телетайпну систему підрахунку голосів.

    «Ми вночі після встановлення результатів на виборчих дільницях по телетайпу одержимо ще і телеграми з остаточними результатами і даними з виборчих округів», - сказав Давидович.

    Як повідомлялося, Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом проникнення в електронну систему «Вибори Президента України» і знищення інформації на серверах цієї системи.

    ProUA
    Верховна Рада України призначила новий склад Центральної виборчої комісії України
    У парламенті зареєстровано проект постанови про припинення діяльності членів ЦВК
    Литвин: 14 з 15 членів ЦВК Кучма запропонує повторно

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору