ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фейк: Боевики ВСУ покинули позиции под Горловкой после ультиматума ДНР

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Бувший міністр

    Українські, російські та прокремлівські видання «Eadaily», «Стена», «UAZMI», «Новороссия», «Комсомольская правда», «Красная Весна», «Вчасно» та інші поширили інформацію про те, що українські військові нібито покинули укріплення під Горлівкою «на вимогу» так званого очільника самопроголошеної «Донецької народної республіки» Дениса Пушиліна. При цьому ЗМІ, як правило, посилаються на видання «Страна.UA».
    6 вересня видання «Страна.UA» дійсно опублікувало новину під назвою «Військових вже відвели. Що відбувається на позиціях ЗСУ під Горлівкою, які погрожує обстріляти Пушилін». У ній і йдеться про «відступ» української армії. Видання повідомляє, що нібито мало розмову з «українськими військовими, які безпосередньо знаходяться на позиціях».
    «До нас приїхали всі, хто міг, від ОБСЄ до штабістів. Із цих опорних пунктів вже вивели бійців, траншеї вже закопують. Звичайно, неприємно. Виходить, що сєпари нами вже командують. Але що поробиш. За великим рахунком, ця ділянка для Пушиліна була потрібна для інформаційного шуму, щоб натиснути на нас. Це по-перше. А по-друге, ділянка дійсно важлива, оскільки вона дозволяє нам за потреби швидко здійснити наступ на прилеглі позиції противника», – цитує видання неназваного офіцера ЗСУ.
    У свою чергу, 503-й окремий батальйон морської піхоти ЗСУ, який утримує позиції біля Горлівки, запевнив, що вони продовжують залишатися на місці. Таку заяву було зроблено також 6 вересня у відповідь на публікацію «Strana.UA». При цьому, як заявили військові, вони не давали жодних офіційних коментарів для цього видання.
    «Заявляємо – жодних офіційних коментарів цьому інформаційному смітни** воїни 503 ОБМП не давали. Ми на своїх позиціях і продовжуємо захищати українську землю від мокшанської орди. Стежимо за інформаційної гігієною, друзі!», – йдеться у повідомленні 503-го ОБМП.