ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Географічний центр Європи знаходиться в горах закарпатської Рахівщини

    23 апреля 2024 вторник
    91 переглядів

    Геодезисти розрахували, що географічний центр Європи знаходиться в горах Рахівського району Закарпаття. Щоправда життя місцевих людей визначне місце не покращує. Серце континенту – ця Стелла. Від неї до найближчого кордону з ЄС — 250 кілометрів. Скупий текст на табличці радянського зразка вказує, що місце має історичну цінність. У всьому іншому центр схожий на глуху провінцію, утім тут можна зустріти туристів з далеких країн.

    Наближене до Стелли — село Ділове. У неділю по обіді люди простонеба слухають проповідь священника. У центрі Європи, «європейським вектором» України не переймаються.

    Єдина вигода, яку поки що приносить центр Європи Діловому селу — доходи від сувенірів. Щоб продати кілька дерев’яних дідуганів, 15-річний рахівчанин іноді пропускає уроки.

    У місцевості подейкують, що після чергового розширення євроспільноти, пам’ятне місце пересунуть до Румунії. Місцеві жителі, звісно, проти.

    Закарпатці пишаються центром Європи. Достеменно невідомо, хто саме вирахував, що тут знаходиться географічний пуп цієї частини континенту. Утім табличка з латинським текстом вказує, що цей факт є достовірним.



    СТБ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору