ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хустська міська рада активніше допомагатиме городянам. За рахунок Світового банку

    16 апреля 2024 вторник
    26 переглядів

    Як відомо, за проектом Кабміну та Світового банку, Український фонд соціальних інвестицій проводить вибір проектів щодо фінансування територіальних громад. Серед інших до списку потенційних отримувачів інвестицій увійшли 3 адміністративні одиниці Закарпатської області — Хуст, Хустський та Іршавський райони. Одна з головних умов отримання соціальних інвестицій — громадська активність територіальної громади, повідомили "UA-reporter.com" у прес-службі Хустської міськради. Зокрема, повинні відбутися збори активістів громади (не менше 30 % дорослого населення мікрорайону), на яких було б визначено пріоритетні проекти максимальною вартістю 750 тис. грн. З них не менше 5 % повинен профінансувати орган місцевого самоврядування і не менше 5 % — самі члени громади.

    Так, у Хусті відбулися вже 3 зібрання представників місцевих громад. Учасники зборів, що проходили у приміщенні ЗОШ № 4, пріоритетом для власного мікрорайону визначили будівництво автономної котельні і заміну систем опалення. Міська рада зобов’язалася оплатити навіть не 5, а 10 % вартості робіт за проектом. За словами міського голови Хуста Михайла Джанди, влада прагне збільшити імовірність обрання Фондом саме хустських проектів, тому й збільшує власну частку фінансування обраних громадою об’єктів. За правилами Фонду, громадяни повинні обрати голову власної т.зв. агенції. На зборах в ЗОШ № 4 (що відбулися за участі близько 600 хустян) ним обрано секретаря хустської міської ради Олександра Гинцяка, до речі, випускника саме цієї школи.

    Ще 1400 мешканців Хуста зібралися у приміщенні школи естетичного виховання і пріоритетною потребою для себе визначили будівництво станції третього підйому на Замковій горі, що забезпечило б цілодобове водозабезпечення. Міська рада у цьому випадку бере на себе 12 % витрат, а головою тут обрано мера міста Михайла Джанду.

    У ЗОШ № 5 відбулися наступні збори за участі близько тисячі хустян, які обрали проект будівництва нового водогону у мікрорайоні вулиць Островського, Гайової, Пилипа Орлика, Вітрової. Міська рада і тут зобов’язується профінансувати 12 % бюджету проекту. Головою агенції обрано Івана Скибу. Розроблено вже і проектно-кошторисну документацію для проекту.
    У закарпатському Хусті — благодійна іконописна виставка
    Закарпаття: На єдиній в Україні оленячій фермі залишилось 80 із колишніх 200 благородних тварин
    Сьогодні в Ужгороді та Хусті гуляє обласний "Вертеп-2006"
    До Всеукраїнського Клубу мерів увійшов лише один міський голова — Хустський

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору