ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Єхануров пропустить через Україну на чверть більше газу

    29 марта 2024 пятница
    24 переглядів

    Пропускна здатність української газотранспортної системи може бути збільшена на 25%. Про це сказав прем’єр-міністр Юрій Єхануров в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в сьогодні.

    "Отримавши висновок метрологічної лабораторії, ми зможемо говорити про збільшення тиску газу в магістральних газопроводах України ще на 25%. Тобто збільшувати на чверть пропускну здатність української газотранспортної системи (ГТС)", - сказав він.

    "І цим ми обов’язково займатимемося, оскільки потреби Європи в газі значно збільшуються, а нам слід забезпечувати надійний транзит газу в Європу через свою територію", - додав прем’єр.

    Водночас, коментуючи конфлікт українського "Нафтогазу" з російським "Газпромом", Єхануров спрогнозував: "Я вважаю, контракт виконуватиметься і газ буде. Але триватимуть нервові переговори".

    Він пояснив, що існує контракт між "Нафтогазом" та "Газпромом" про обсяги й умови транзиту російського природного газу через територію України на період з 2003-го по 2013 рік.

    "Він працює. І я собі слабко уявляю, як може публічна компанія, пов’язана контрактними зобов’язаннями, відмовитися від їхнього виконання", - сказав Єхануров.

    "Під час переговорів у Москві 19 грудня в присутності голови російського уряду Михайла Фрадкова я запитав заступника глави "Газпрому" Олександра Рязанова: "Контракт працює?" На що той відповів: "Так", - розповів прем’єр.

    Він також повідомив, що з 1 січня Україна почне постачати електроенергію до Білорусії.

    "З 1 січня Україна постачатиме електроенергію в Білорусь. Два з половиною мільярди кіловат-годин. І я дуже вдячний білоруському президенту за його ініціативу в цьому питанні. Білоруси прийняли рішення про диверсифікацію джерел енергії", - сказав Єхануров, інформує "Українська правда".
    Закарпаття отримало додатковий газ
    Юрій ФОГЕЛ: "Нині ми з теплом. А завтра..."
    РОСІЯ ХОЧЕ $230 ЗА 1000 КУБІВ ГАЗУ
    Закарпаття: Голова сільради обібрав односельчан на 500 гривень кожного!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору