ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іван Мигалина: Закарпатська міліція будує, ремонтує, реконструює...

    24 апреля 2024 среда
    74 переглядів

    "UA.Reporter.com" пропонує увазі читачів інтерв’ю з начальником відділу капітального будівництва (ВКБ) УМВС у Закарпатській області підполковником міліції у відставці Іваном МИГАЛИНОЮ, видрукуваним в останньому числі відомчої газети "Відомості міліції":

    - Іване Івановичу, днями ви повернулися з Києва. Викликали "на килим"?

    - Та ні, звичайна робоча поїздка - треба було відзвітуватися про фінансово-економічну діяльність відділу в поточному році. Був і приємний момент - мені вручили почесну грамоту міністра внутрішніх справ України.

    - Вітаємо! Це нагорода і для всього вашого колективу. До речі, будівельний підрозділ у міліції, погодьтесь, не зовсім звична річ. Що це таке - ВКБ УМВС?

    - У відділі працюють шість чоловік: крім мене, ще головний і провідний спеціалісти, два інженери і бухгалтер. До певної міри діємо автономно - маємо свої баланс і бухгалтерію. Займаємося координацією будівельно-ремонтних робіт, які проводить закарпатська міліція: спорудженням нового і реконструкцією старого житла для працівників органів внутрішніх справ, зводимо і ремонтуємо ізолятори тимчасового тримання в міськрайвідділах УМВС. Словом, на ті невеликі потужності, які має наш відділ, припадають досить значні обсяги робіт.

    - Візьмімо для прикладу житлове будівництво...

    - Це питання - один з елементів соціального захисту працівників міліції. Незважаючи на те, що обсяги житлового будівництва постійно зростають, проблема забезпечення квартирами залишається гострою. Станом на початок грудня ц.р. на квартирному обліку в УМВС знаходиться 195 співробітників, у тому числі працівників апарату - 115.

    - І як міліція виходить зі становища?

    - В основному власними силами - щось будуючи, щось реконструюючи. Так, вже цього року в Мукачеві здано 15 квартир, і тепер практично всі працівники тутешніх міськвідділу і райвідділу УМВС забезпечені житлом. Цього досягнуто також завдяки зданому торік 15-квартирному будинку і зведеному за рахунок дольової участі 20-квартирному. Словом, всі 35 чоловік, які були тут на черзі, отримали ордери.

    Триває будівництво 20-квартирного житлового будинку поліпшеного планування в Ужгороді, на вулиці Сріблястій. У зв'язку зі зменшенням фінансування у попередні роки під впливом атмосферних чинників (дощі, сніг, морози) цегляні стіни першого поверху цього об'єкта були пошкоджені, отож цьогоріч виникла необхідність у посиленні стін шляхом влаштування монолітних залізобетонних несучих "рубашок". У даний час завершено зведення п'ятого поверху, а до кінця року заплановано спорудити й покрівлю. До речі, на цей рік нам передбачили один мільйон гривень капітальних вкладень, а отримано вже 1,1 мільйона. Наразі освоєно 975,1 тисячі гривень.

    - Що можете сказати, Іване Івановичу, про перспективи міліцейського житлового будівництва?

    - Перспективи випливають з Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу ОВС та членів їх сімей, затвердженої постановою Кабміну України у 1998 році. Ще у 2002 р. було залучено інвестицій (векселями) на загальну суму 4341,1 тис. гривень. На сьогодні за договорами дольової участі отримано 3330 квадратних метрів житла вартістю 3515,2 тисячі гривень. Залишок інвестицій в сумі майже 826 тис. гривень використаний на реконструкцію гуртожитку, що на вулиці І.Франка в Ужгороді, який досі не переданий нам у зв'язку зі зміною власника будівлі. Нині проводиться комісійне прийняття виконаних робіт із залученням незалежного експерта.

    - Отже, як я зрозумів, інвестиції і дольова участь - пріоритетні напрямки вирішення житлової проблеми в закарпатській міліції?

    - Можна й так сказати. Приміром, на балансі ВКБ УМВС знаходиться незавершене будівництво 8-квартирного житлового будинку, на якому вже виконано робіт майже на 34 тисячі гривень. У зв'язку з відсутністю поблизу розбудованих зовнішніх інженерних комунікацій та зважаючи на обмеженість коштів, цей об'єкт не включався у план будівництва попередніх років. Щоб зберегти вже готові конструкції нульового циклу і завершити розпочате будівництво, нашим відділом вивчаються можливості залучення інвесторів на дольових умовах з таким розрахунком, щоби по закінченні робіт отримати для працівників ОВС 20 відсотків загальної житлової площі з урахуванням перепроектування згаданого будинку з 8-квартирного на 45-квартирний.

    Цьогоріч Ужгородський міськвиконком виділив 15 земельних ділянок працівникам УМВС під індивідуальне будівництво. Вирішується і питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного будинку в Ужгороді, на території військової частини, де тепер триває процес ліквідації та вилучення землі.

    - Помітив, ви акцентуєте увагу передусім на житловому будівництві...

    - І це зрозуміло. Міліціонеру, служба якого часто пов'язана з ризиком, важливо мати якийсь затишок, тобто власне житло. Комфортне житло, добра сім'я - це той тил, який полегшує нелегку правоохоронну роботу. Безквартирний міліціонер, переймаючись проблемою житла, менше думає про службу, ото й віддача від нього менша. Тому нинішнє керівництвоУМВС, зокрема, начальник управління Юрій Рахівський та його заступник Степан Кіяк - приділяють значну увагу вирішенню житлової проблеми, забезпеченню всіх співробітників закарпатської міліції квартирами.

    - Іване Івановичу, а які "житлові" плани виношуєте?

    - Намічене й будівництво житлового будинку в мікрорайоні Боздош (шукаємо сюди інвестора). Направлено листи міському голові Ужгорода з проханням виділити нові земельні ділянки. Гадаю, проблему частково зняла б Програма забезпечення житлом працівників МВС, якою передбачені безпроцентні кредити на будівництво і придбання квартир на 20 років. Якщо ж, скажімо, у міліціонера хороші показники, його цінують на роботі, то 25 відсотків кредиту в таких випадках погашатиме наше міністерство.

    До слова, за дорученням міністра ми формуємо фонд службового житла. Вже маємо десять таких квартир. Надалі під час здавання житла в експлуатацію 40 відсотків квартир резервуватимуться як службове житло.

    - Але ви, знаю, "ведете" будівництво й інших об'єктів, зокрема міністерського санаторію...

    - Так, ВКБ УМВС виступає замовником робіт з проектування та здійснення будівництва лікувально-спального комплексу на 50 місць з клубом-їдальнею на сто посадочних місць в Шаяні Хустського району та допоміжного лікувально-спального корпусу "Теплі води" у Велятині для ветеранів ОВС, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, працівників органів внутрішніх справ та членів їхніх сімей. На цих об'єктах вже освоєно 9000,5 тис. гривень, з них цього року - 1190 тис. гривень. Над лікувально-спальним корпусом і частиною клубу-їдальні в с.Шаян та лікувально-спальним корпусом в с.Велятино зведені шатрові дахи, встановлені дахові вікна, виконані внутрішні перегородки, до нанесення основного шару гідроізоляції та облицювання підготовлена чаша басейну.

    - Але, Іване Івановичу, ви, виявляється, дбаєте не тільки про житло працівників міліції, але й про умови утримання підозрюваних у скоєнні злочинів...

    - Так, на виконання відповідного доручення уряду в нашій області здійснюється комплекс заходів щодо забезпечення належних умов для осіб затриманих, взятих під варту, розміщених в ізоляторах тимчасового тримання. Зокрема, наш відділ здійснював технагляд за капітальним ремонтом ІТТ Мукачівського міськвідділу УМВС. Влітку цього року об'єкт здано в експлуатацію. На черзі - спорудження нового ІТТ Ужгородського гарнізону. Згаданий об'єкт передбачено звести впродовж 2006-2010 років. Є й інші намітки. Будуть кошти, то й із ними справимось.

    - Спасибі за розмову.

    Інтерв'ю провів Ярослав ЯДЛОВСЬКИЙ, "Відомості міліції"
    В Ужгороді побито та пограбовано власного кореспондента львівської газети "Експрес" Івана Жироша!
    Закарпаття: Правоохоронцям Тячівщини Юрій Луценко влаштував справжню "баню"…
    Ужгород: Тому, хто посприяє затримці двох невідомих, які пограбували магазин годинників "Секунда", міліція виплатить 1 тисячу гривень
    Ужгород: Колишнього працівника СБУ затоптує міліція!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Админу: не могли бы Вы предоставить побольше информации по поводу международной выставки, которая будет проходить в Ужгороде 21-23 марта?О ней я вычитал в иностранном издании, называется WOOD CONTACT, FOOD CONTACT 2006, Uzhgorod, Ukraine? Спасибо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Экспо Ужгород 2006
    16-06-2006 - 20-06-2006
    • Место проведения Ужгородский спорткомплекс ЮНОСТЬ, ул. Заньковецкой, 5
    • Ужгород (Закарпатье)
    10-я международная универсальная выставка-ярмарка

    • Технические товары и ТНП
    • Продовольственные товары
    • Производство
    • Стройматериалы
    • Легкая промышленность
    • Минеральные воды Закарпатья
    • Экология, быт, охрана, офис
    • Образование
    • Отдых, туризм, культура
    http://www.expoua.com/rus/showexhib/11352.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Spasibo!!!