ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Как Ужгородский горсовет уничтожает парки и скверы (ФОТО) 

    19 апреля 2024 пятница
    85 переглядів
    Жильцы проспекта Свободы развесили плакаты с требованиями вернуть зеленую зону

    В областном центре Закарпатья городе Ужгороде продолжается противостояние горожан – жителей пятиэтажек проспекта Свободы – и частных предпринимателей, которые еще два года назад добились в горисполкоме разрешения на вырубку зеленых насаждений. Об издевательстве над сквером возле магазина «Юбилейного» на проспекте Свободы с легкой руки ужгородского мэра С. Ратушняка UA-Reporter.com писал уже дважды.

    19531_1.jpg19531_2.jpg19531_3.jpg19531_4.jpg19531_5.jpg19531_6.jpgРечь шла о попытках людей уберечь хоть несколько деревьев, которые в жаркую летнюю пору создают приятную прохладу. Тогда жильцы домов сумели спасти от вырубки хоть несколько деревьев. Но, похоже, предприниматели не намерены останавливаться: сейчас они оградили площадку деревянным забором и, скорее всего, уже через несколько недель возьмутся за постройку на территории сквера какого-то здания.
    Несколько дней назад жильцы проспекта Свободы развесили возле стройплощадки плакаты с требованиями вернуть горожанам зеленую зону. Но эти слова для Ужгородской мэрии, к сожалению, пустое место.

    Топор ужгородской мэрии вновь взялся за деревья (ФОТО)

    В центре Ужгорода массово вырубывают деревья (фоторепортаж)

    В Ужгороде вырубывают сквер - под новое место для застройки? (фото)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    каждое воскресенье в 12.00 приглашаем каждого ужгородца на акцию протеста против застройки зеленых зон в Ужгороде, которая проходит перед магазином "Юбилейный". Что касается зеленой зоны перед Юбилейным - обидно дважды, жители за свой счет и за счет предпринимателей облагородили зеленую зону, сделали фонтан и дорожки, лавочки (со всеми разрешающими документами, проектами и т.д.) и после этого зеленую зону продали под застройку. Это ребята скотство со стороны городской власти. Время доказать, что мы не быдло. Потом поздно будет.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не удивляйтесь если перед вашими домами, в зеленых зонах вырастут ночные клубы и дискотеки, а так в принципе можно и поумничать, Аня..

    Аватар пользователя перец

    Комментарий: 

    руки верх................

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    УРА! Товарищи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 
    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Какая там зеленая зона ? Вы гоните ? Идите спать, митинги они устраивают. Там перед готелем есть деревья, вам хватит! Саша их не срубит, не бойтесь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    горсовет отреагировал - ночью сорвали и сожгли все плакаты что на фото, а следующей ночью сожгли перед зеленой зоной мерседес предпринимателя. Вот так.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    .Ми, жителі багатоповерхових будинків Проспекту Свободи, шукаємо справедливості в різних інстанціях різними способами та методами, в тому числі і проведенням акцій протесту.
    Справа а тому, що в нашому мікрорайоні, а саме перед будинком №51 по Проспекту Свободи,напроти магазину «Ювілейний» та з бокової сторони «Обіди по-домашньому» знаходилась зелена зона на якій ще ростуть рідкісні дерева, в тому числі і дуби, квіти та кущі, які ми власноручно посадили та багато років доглядали за ними з часів перебудови. З часом мерія своїми рішеннями надала право добудови прилеглим до зеленої зони магазинам та кафе і поставила до цих магазинів та кафе єдину вимогу – благоутстрій нашої зеленої зони з влаштуванням п‘ятнадцяти лавиць та великого фонтану на єдиному клаптику з бокової сторони «Обідів по-домашньому». Магазини та кафе згідно вимог до будівництва встановили забори та почали проводити будівельні роботи згідно з архітектурною документацією тоб-то побудували тераси, добудували торгівельну площу будують кафе та інше. В той же час ними були встановлені для жителів дорожки з бруківки, великий фонтан, куплені лавиці та високі фонарі для освітлення зеленої зони . Пенсіонерами та дітьми були посаджені квіти та засіяна зелена трава.Тоб-то за рахунок прилеглих магазинів та кафе був побудований маленький парк відпочинку загального користування з подальшим влаштуванням дитячого майданчику.Здавалося б влада буде позитивно реагувати на таке рідкісне явище як влаштування таких парків відпочинку.
    Та 17 грудня минулого року міська Рада проводить аукціон та продає з аукціону наш єдиний прилеглий до будинків парк відпочинку за адресою: Проспект Свободи 55, разом з фонтаном та лавицями, підприємцям, для будівництва багатоповерхівки прямо перед вікнами будинку № 51 по Проспекту Свободи,що зробить не можливим навіть попаданню до будинку сонця, перед магазином «Ювілейний», аптекою та іншими магазинчиками тим самим відділяючи їх від Проспекту Свободи . Парк нами створений власноручно та за рахунок підприємців нашого мікрорайону, дерева саджали пенсіонери та навіть учні школи № 6, що знаходиться поруч, під час встановлення бруківки проводили цілодобову охорону власними силами та сподівалися що в літній період будуть проводити свій час наші діти та пенсіонери, та рішенням мерії парк було продано.
    Ми просимо міську владу та особисто нашого мера Сергія Ратушняка, не продавати наш єдиний маленький парк відпочинку, зелену зону для наших дітей та для нас пенсіонерів, що ми зробили власноруч та за рахунок підприємців нашого району що тут працюють.Позаду наших будинків після дощу є велике болото після числених ремонтів наших «хрущівок» тому відпочинок та навіть знаходження у наших дворах неможливе.
    Цей маленький парк - це єдине місце для відпочинку пенсіонерів, жителів та наших дітей тим більше, що вони потребують постійного догляду що ми можем робити навіть з вікон наших будинків, і ще, біля нашої зеленої зони з лавицями знаходиться єдина в нашому мікрорайоні аптека. Благоустрій нашої зеленої зони зроблено дуже охайно та гарно, дерева приведені в належний стан, посадженні кущі та зелена трава, безліч квітів,встановлено великий фонтан що при літній порі року не може не звернути на себе увагу всіх ужгородців. Благоустрій зроблено при наявності всіх дозвільних документів та за погодженням управління архітектури міста Ужгород.
    Економічна ситуація нашої держави склалася так, що про пенсіонерів та дітей державного піклування мінімум, економічна ситуація нашого міста скалался так, що про зведення парків відпочинку для городян та будівництво фонтанів для пенсіонерів поки що не дозволяє місцевий бюджет в звязку з кризою. Так чому ми руйнуємо те, що вже побудовано для пенсіонерів та дітей та городян, а тим більше не за державні кошти?В місті є безліч земельних ділянок що ніким не доглянуті, для будівницва багатоповерхівок та адмінбудівель.Ми ж привели прилеглу до будинків зелену зону відпочинку в належний стан та влаштували великий фонтан з лавицями,дереваим та квітами для всіх мешканців нашого міста самі, та за власний рахунок.
    Ми просимо особистого втручання мера нашого міста Сергія Ратушняка та сприяння при вирішенні нашого питання.

    Пенсіонери, жителі та підприємці прилеглого до зеленої зони відпочинку мікрорайону, по Проспекту Свободи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Для цього Рата і заплатив за звільнення Погорєлова, що би небуло кому такі питання блокувати.