ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Католики и протестанты Закарпатья празднуют Пасху

    25 апреля 2024 четверг
    96 переглядів
    Освящение пасок в Ужгороде возле римо-католического костела

    В воскресенье, 5 апреля, римо-католики и верующие протестантских церквей празднуют праздник Воскресения Христова, который еще называют Пасхой.

    В ночь с субботы на воскресенье служатся торжественные пасхальные богослужения.

    В 11:00 по Киеву состоится пасхальная месса с площади Святого Петра в Ватикане с участием Папы Римского Франциска.

    Позже понтифик объявит свое традиционное послание «Urbi et Orbi» («Городу и миру»).

    В ночь Воскресения Христова в храмах Закарпатья прошли праздничные пасхальные богослужения, после чего верующие освящали паски.

    В Ужгороде эпицентром освящений пасок является римско-католический костел святого Юрия (Георгия), расположенный в центре города (фото Александра Герешко)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Kárpátalján Mindenkinek!!!! Különösen a szegényeknek és szűkölködőknek. Külön köszönet a megyei vezetőknek(Gubál, Csubirko és a többi megbízható elvtársnak), akik jókívánságaikat fejezték ki a Húsvétot ünneplő magyarságnak és nem csak a markukat tartva a segélyeket várják külföldről!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Én pedig azt mondom, hogy a kárpátaljai magyar szegények és szűkölködők megérdemlik a sorsukat, mert nem szeretnek sem tanulni, sem dolgozni és csak a markukat tartva várják a segélyeket. Saját érdekükben két szót nem hajlandók ukránul megtanulni azért, hogy a saját ügyeiket el tudják intézni. A megyei vezetőknek ehhez semmi köze.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Akkor, akik beszélnek ukránul, nekik nincs problémájuk? Valóban mindenkinek meg kell tanulni ukránul beszélni és minden problémájuk megoldódik. Sikeres nyelvtanulást kívánok. Máskülönben is az ukrán nyelv egy világnyelv, ezen a nyelven lehet civilizálódni.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Március közepén jártam Kijevben, Ott mindenki ukránul beszélt és mindenki szorgalmasan tanult és dolgozott. Kijevben boldogok az emberek és nem várják a segélyeket sem Európából sem Oroszországból

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Önnek alighanem ökölbe szorult a feje. Megtenné, hogy értelmezi is az imént leírtakat, nem csak elolvassa? Aki eleve megspórolt bármiféle tanulást és munkát eddigi életében és ennek következményeként két szót sem bír ukránul kinyögni (és ettől kezdve alig-alig tud hivatalos helyen még a saját érdekében elboldogulni), az mitől vinné Ön szerint valamire? Senki nem beszélt arról, hogy a magyarok közül bárki is önmagában az ukrán tudásra tegye fel a jövőbeni boldogulását - sőt, ez a megoldás kifejezetten az egyén további elhülyülését szolgálja.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    És leginkább a tanuláson és a munkán van a hangsúly, amire a kárpátaljai magyarok nem nagyon hajlandóak. Vannak, igen vannak kivételek, de a nagy átlag az teljesen el van lustulva és el van hülyülve az ugyanolyan cipőben járó ruszin barátainkhoz képest. A kárpátaljai magyarok többsége megérdemli sanyarú sorsát.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    És most nem az értelmiségről beszélek, hogy pontosan megértse (azok javarészt már rég kivándoroltak). Hanem képzett szakmunkásokról, vízszerelőről, gázszerelőről, szakácsról, autószerelőről, képzett kőművesekről és í.t. Hány akad a magyar falvakban élők között? Hát szinte egy sem! Leginkább csak segédmunkás, betanított munkás. Ajánlanám Önnek, hogy ne csak nézzen, hanem lássa is meg azt, ami körbevesz minket.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Azt hiszem azzal kezdődött, hogy kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak, és nicsak milyen érdekes és tanulságos egymást marcangoló vita alakult ki ebből. Meg vannak veszve? Jézus feltámadását ünnepeljük kedves kritikusok és nyelvtudorok.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A félreértések elkerülése végett: én magyar vagyok. A ruszinok ebben a vitában csak és kizárólag mint viszonyítási alap vannak jelen, szó nincs egymás marcangolásáról!