ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Контрабандне переміщення товарів – одна з найбільш болючих проблем транзитного Закарпаття

    23 апреля 2024 вторник
    80 переглядів

    Втрачає бюджет, відтак чимало проблем соціального характеру залишаються невирішеними. Як запобігти цьому і що вже маємо в плані боротьби з контрабандою, обговорювали сьогодні на засіданні координаційного комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при голові ОДА

    Закарпаття є “воротами” в Євросоюз, однак зиску з того поки що мало. За 9 місяців митний кордон перетнуло понад 5 мільйонів транспортних засобів, близько 6 мільйонів осіб, 20 тисяч тонн вантажів. Ці показники, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, суттєво не змінились. Однак, як свідчать експерти, не мала частка з цієї кількості автівок і товарів переміщувалась через кордон з неналежним чином оформленими супроводжуючими документами.

    Як наслідок, митними органами області виявлено з початку року 2031 порушення на суму майже 36,5 мільйонів гривень. Службою безпеки України в області вилучено контрабандних товарів на суму 10 мільйонів гривень, податківцями – понад 2 мільйона гривень. Перевірку 122 субєктів підприємницької діяльності, які пов"язані з оборотом вантажів та товарів з-за кордону, здійснили співробітники обласної міліції. Ними виявлено 7 порушень чинного законодавства в цій сфері. До кримінальної відповідальності притягнуто 10 осіб. На засіданні координаційного комітету основна увага зверталась на недоліки, які ще мають місце при вирішенні подальшої долі предметів контрабанди. Вартість останніх, за направленими до суду матеріалами, складає майже 29,5 мільйонів гривень. Судами розглянуто майже 3 тисячі справ.

    Водночас не застосовано такий захід як, конфіскація по 78 справах на суму 5 мільйонів гривень. Крім того, 97 справ на суму 3 мільйона гривень судами закрито.

    За даними Держказначейства, надходження коштів від реалізації конфіскованого майна складає близько 28,5 мільйонів гривень, а конфіскованої національної та іноземної валюти – на суму 420 тисяч гривень.
    Сусідня Словаччина звинуватила наших прикордонників у контрабанді
    Закарпаття. У громадянина Словаччини на пропускному пункті Тиса” конфісковано “БМВ” вартістю більше півмільйона гривень
    Состоялся суд над людьми, тайно перевозившими из Закарпатья более полусотни нелегалов
    В Ужгородському районі Закарпатської області затримано 40 нелегалів із Азії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору