ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

КВУ навів дані про порушення на виборах

    18 апреля 2024 четверг
    56 переглядів

    Комітет виборців України заявив про порушення під час сьогоднішнього голосування. КВУ зафіксувала недопуск спостерігачів на дільниці (це сталося на Луганщині за спостерігачем кандидата Чернівецького). Є випадки виключення членів комісій.

    За інформацією КВУ, трапляються порушення, пов‘язані з виборчими бюлетенями. Наприклад, на Вінниччині, на одній з дільниць зафіксоване масове вкидання бюлетенів, правоохоронці відмовились затримувати людину, що вкидала. А на Волині, у селі Бихів Любешівського району члени ДВК №211 Маневицького територіального виборчого округу видають бюлетені для голосування виборцям зі штампом “вибув” навпроти прізвища кандидата Бродського.

    Є також випадки втручання сторонніх осіб у виборчий процес. У Запорізькій області майже на всіх дільницях присутні представники міліції та люди в цивільному з пов‘язками „Охорона громадського порядку”. Приміщення в територіальної виборчої комісії огороджено залізним парканом. Вхід до ТВК охороняють козаки, які мають вогнепальну зброю та хлисти.

    У Сумах (місцевий аграрний університет) порушується таємниця голосування (закриті кабінки, вимагають голосувати зразу ж після отримання бюлетенів на очах членів виборчої комісії).

    Є прояви голосування організованих груп виборців. На Київщині, на виборчу дільницю №31 (ТВО 91) прибуло 600 осіб із відкріпними посвідченнями (із Донецька, Луганська, Харкова). Усього на дільниці 1500 виборців. Про це повідомив секретар дільниці В. Мунтян. На Кіровоградщині по селах Світловодського району їздить автобус із 20 особами, які представляють районний Пенсійний фонд і районне управління сільського господарства. У них на руках – відкріпні посвідчення.

    Стаханов, виборчий округ 116, дільниця 40, Луганська область, Молодогвардійськ, виборчий округ 108, дільниця 79. На 11 годину стало відомо, що в області дві переїзні групи голосують за відкріпними посвідченнями. Така група була зафіксована у місті Стаханов. Група шахтарів, багато з яких у нетверезому вигляді, зафіксована у Молодогвардійську. За цими даними, що отримав КВУ, нетверезі шахтарі проголосували на 79 дільниці.

    Зафіксовані й інші порушення. Луганська область. Виборчий округ 108, дільниця 48. Офіційних спостерігачів та представників ЗМІ не допустили на виборчу дільницю, що розташована в обласному онкологічному диспансері. Причиною послужила відсутність у спостерігачів змінних тапочок. З 570 хворих, що лікуються у відділенні, 470 лежачі, голосують вони за місцем перебування. Зі скринькою ходять по палатах три лікаря – члени комісії. Закарпатська область. Ректор університету Русин (довірена особа Януковича у Закарпатській області ) не проголосував через те, що його не внесли у список виборців , члени ДВК № 7 70 округу не дозволили йому проголосувати. Такі дані навів Комітет виборців України „Громадському радіо”.

    Громадське радіо
    Російський клуб про порушення у ході голосування в Україні
    Сергій Тігіпко: Альтернативний підрахунок потрібний, щоб перешкодити фальсифікації
    Голосування в Україні проходить у спокійній обстановці
    Л.Кучма прогнозує 2-й тур виборів Президента

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору