ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Локдаун в Україні - це фікція і самообман

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Точка неповернення для України c захворюваністю населення вже пройдена, отже, ситуація з коронавірусом найближчим часом буде істотно погіршуватися. Показник нових випадків зараження коронавірусною інфекцією знову виріс і досяг позначки понад 15 тисяч на добу. Уряд прийняв рішення в черговий раз ввести повний локдаун для всієї країни, тим самим паралізувавши економіку країни і позбавивши населення доходів.
    Однак Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив: "на даний момент немає передумов до введення жорсткого карантину. Я проти локдауна, але я за адаптивний карантин, який був би однаковим для всіх і виконання якого держава б контролювала. Тому що в Україні, на жаль, ми досі не побачили жодного адекватного локдауну і якраз тому будь-які карантинні та обмежувальні заходи у нас не спрацьовують і ніяк не впливають на загальну захворюваність".
    Дійсно, все те, що відбувається, це – наслідки жахливої комунікаційної кампанії з населенням, яка триває вже більше року. Чому ніхто не говорить про ковидний фонд, де ще залишалося близько 20 мільярдів гривень? Або де Китайська вакцина Sinovac, за яку влада заплатила 2 мільярди гривень і чому в Україні немає поставок вакцин за програмою COVAX, які українцям обіцяли ще в грудні 2020 року? Тобто, весь комплекс системних обманів з боку чиновників і призвів до того, що зараз відбувається в Україні.
    Більше того, не віриться, що локдаун в Україні в принципі спрацює. Навіть якби тиждень тому ввели жорсткий карантин по всій країні, то в наступні три тижні послідувало збільшення госпіталізацій громадян. Це логічно, так як в даний час темпи приросту набагато вище, ніж у листопаді.
    У Києві, де вводять обмеження "червоної зони", працюватиме громадський транспорт, але із застереженням - він має бути заповнений на 50% сидячих місць. Однак досить буде один раз подивитися на заповненість зупинок в годину-пік, щоб зрозуміти, як це будуть дотримуватися. Точно також буде і зі введеним локдауном і будь-якими обмежувальними заходами. В Україні-це все фікція і самообман. І тиснути на населення, вимагаючи від нього виконання карантинних обмежень, марно, тим більше якщо відповідної турботи від уряду просто немає. З боку держави потрібно використовувати дієві інструменти, які реально виконати, але замість цього всі піддаються тільки заборонам і обмеженням.
    У зв'язку з цим виникає логічне запитання-чому тоді карантину дотримуються в інших країнах? Відповідь проста-тому що люди там вірять уряду. Адже влада там не обманює, а якщо обдурить, то відразу ж піде у відставку. В Україні ж замість відставок-повна безкарність і відсутність системної роботи.
    За прикладом 2020 року стало ясно, що дна в Україні не існує. Катастрофа вже трапилася (хоча більшість людей цього не розуміє) і чарівних пігулок, які можна випити і все стане добре, немає. Точка неповернення для України вже пройдена, а тому ситуація з коронавірусом найближчим часом буде тільки погіршуватися, причому істотно.
    В Італії на початку локдауну було сортування і там вибирали, кому надавати медичну допомогу, але в Укаріні вже навіть не вибирають, а просто кажуть: "місць немає". Тому в міру зростання захворюваності українці будуть стикатися з тим, що видертися зможуть лише ті, хто може собі фінансово дозволити лікування. У цій ситуації найбільше страждатимуть літні люди, найуразливіші для цієї хвороби, особливо ті, за якими ніхто не доглядає.