ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медведько вже не Генпрокурор!

    25 апреля 2024 четверг
    21 переглядів

    Печерський суд Києва призупинив дію указу президента про призначення Олександра Медведька на посаду генерального прокурора.
    Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 1 грудня 2005 року, повідомляє "УНІАН". Печерський райсуд ухвалив рішення про задоволення позову Піскуна до президента( третя особа - Олександр Медведько), про бездіяльність глави держави. В забезпечення позову до вирішення справи по суті суд ухвалив "призупинити дію указу президента про призначення Медведька генпрокурором".

    Як зазначається в ухвалі, Піскун у позові просить суд визнати незаконною бездіяльність президента, оскільки не виконується рішення Шевченківського райсуду Києва від 18 листопада 2005 року, який визнав незаконним Указ Президента про звільнення Піскуна та поновив його на посаді генпрокурора.

    Піскун вказує на те, що до теперішнього часу не може приступити до виконання своїх посадових обов'язків на посаді, оскільки його не допускають в приміщення Генпрокуратури.

    Як йдеться в ухвалі, Піскун подав заяву, в якій просив "заборонити будь-яким особам, крім Піскуна, реалізовувати права та виконувати посадові обов'язки генпрокурора, призупинити дію указу президента від 4.11.2005 р. №1542/2005 "Про призначення Медведька генеральним прокурором України".

    Судом встановлено, що перебування Медведька на посаді генпрокурора "може призвести до негативних і невідворотних наслідків у правоохоронній системі України".

    Згідно з ухвалою, перебування Медведька на посаді може "також спричинити значної шкоди в роботі Генпрокуратури, що захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, тому заява про забезпечення позову підлягає задоволенню".

    Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м.Києва.

    Як відомо, президент Віктор Ющенко у жовтні звільнив Святослава Піскуна з прокурорської посади, а 3 листопада призначив Медведька.

    18 листопада Шевченківський суд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна і поновив його на посаді.
    Пискун готов создать параллельную Генпрокуратуру
    С Пискуном разберется парламент?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору