ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародний проект "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" передбачає інвестиції в розмірі понад 13 млн. Євро

    19 апреля 2024 пятница
    63 переглядів

    21 березня в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді відбулася презентація нового міжнародного проекту «Місцевий розвиток орієнований на громаду».Цей проект є справді новаторським для України і має всі шанси задля успішної реалізації. Адже здійснення його відбуватиметься на теренах нашої держави як за активної підтримки Уряду України, так і за фінансової та організаційно-методичної допомоги з боку Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

    Він є також доволі амбіційним, як з фінансової точки зору, - ним передбачаються інвестиції в розмірі понад 13 млн. Євро, - так і з боку широти територіального охоплення, - а це 200 районів в усіх регіонах України, які представлятимуть понад 1000 - територіальних громад.

    Відкриваючи представницьке засідання, у якому до речі, взяли участь заступники голів усіх районних рад та райдержадміністрацій, керівники економічних служб районів, депутати місцевих рад нашого краю, заступник голови обласної ради Василь Брензович, зокрема, зазначив: «Найперше, благородною є сама ідея нового проекту - безпосередньо, на основі відкритого конкурсу , надати відчутну фінансову допомогу ініціативам місцевих громад, спрямованих на вирішення назрілих і наболілих потреб. Скажімо, в галузі охорони здоров’я, енергозбереження, надійного водопостачання, екології, утилізації відходів, розвитку місцевого транспорту тощо…

    Однак, не є секретом, що на сьогодні місцеві громади потерпають не тільки від недостатнього фінансування, недосконалого законодавства, а подекуди, просто від невміння адекватно використовувати наявні фінансові можливості…

    Тож, сьогодні вкрай важливо, якомога оперативно завершити формування обласної структури координації цього проекту, дієвої та професійної команди виконавців з його впровадження, здійснити раціональний та оптимальний відбір 8-ми районів – як реальних учасників, - та конкретних територіальних громад.

    Враховуючи обов’язкову умову Проекту щодо 50-ти відсоткового фінансування його впровадження за рахунок місцевих громад, а також загальну суму коштів, які надійдуть до Закарпаття, - близько 400 тис. Дол. США, - очевидно, що таке рішення має бути максимально виваженим, фахово узгодженим і прийнятим у стислі терміни..»

    На завершення Василь Брензович висловив сподівання, що така співпраця по реалізації нового міжнародного Проекту буде успішною та результативною і, безумовно, принесе користь нашим громадам.

    Відтак, учасників зібрання з основними засадами Проекту та планом дій на обласному рівні ознайомив його керівник доктор Джейсінгх Сах, а окремі його аспекти деталізував спеціаліст проекту з розвитку громад Володимир Шейгус.

    Отож присутні мали можливість безпосередньо ознайомитись з концепцією та методологією впровадження Проекту, головними засадами регіонального політики Євросоюзу, стратегією Європейської комісії щодо підтримки регіонального та місцевого розвитку в Україні, спрямованих на активізацію ініціатив та соціальної дієвості територіальних громад.

    У презентації Проекту також взяли участь спеціалісти Головного управління економіки облдержадміністрації на чолі з її керівником Віктором Погорєловим.

    Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
    Долучитися до розробки стратегії розвитку економіки рідного краю закликають на Закарпатті
    Спільний формат пропозицій операційних програм регіональної стратегії Закарпаття виробляли в Ужгороді
    Закарпаття займає особливе місце на карті Української держави...
    В Ужгороді обговорили український й зарубіжний досвід економічного розвитку громад

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору