ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МНС планує відкрити єдину диспетчерську службу екстреної допомоги “112” до 2012 року

    19 апреля 2024 пятница
    51 переглядів

    Міністр з питань надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Володимир ШАНДРА заявляє, що перші 5-10 років після запровадження системи екстреної допомоги «112» номери «01», «02», «03», «04» залишатимуться чинними.За словами міністра, перші кілька років роботи лінії «112» старі номери екстреної допомоги будуть продовжувати працювати, як це прийнято в Європі. «Ці номери будуть, за ними можна буде телефонувати, якщо людина за звичкою захоче подзвонити, то вона обов’язково отримає відповідь і їй буде надано допомогу», – повідомив В.ШАНДРА.

    Міністр пояснив, що звісно, ніхто не збирається розформовувати ані пожежні частини, ані «швидку допомогу» та інші служби, йдеться насамперед про покращення узгодженості їхньої роботи. За словами В.ШАНДРИ, диспетчер, який отримуватиме виклик за лінією «112», буде зобов’язаний оперативно класифікувати ситуацію, що виникла, у разі потреби надати психологічну допомогу, терміново переадресувати виклик профільній службі і прослідкувати, щоб допомога була адресною і обов’язково дійшла до людини.

    Як повідомляв УНІАН, МНС планує відкрити диспетчерську службу екстреної допомоги “112” до 2012 року. Єдина служба екстреної допомоги об`єднає існуючі зараз служби «01», «02», «03», «04».

    МНС планує одразу побудувати систему 5-го покоління, що передбачає визначення місця, звідки відбувається виклик, включає комплекс заходів і систему взаємодії між міліцією, пожежниками, «швидкою допомогою», операторами мобільного зв’язку, дає можливість оперативно приймати рішення і стежити за розвитком ситуації.

    На сьогодні, за даними МНС, найбільша кількість дзвінків надходить на номер “03” («швидка допомога») – 42%, близько 25% - на номер “02” (міліція), близько 17% - на номер “04” (служба газу), і 13% - на номер “01” (пожежна служба).

    Закарпатець згорів у власному будинку

    Дванадцять закарпатців загинуло від вогняної стихії за 2 неповні місяці 2008 року
    Багатоповерхівка і люди в ній ледь не згоріли вщерть у закарпатському Мукачеві!
    Ще один закарпатець "насильно" розпрощався із життям...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору