ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Монументи Карпатським січовикам та «великій Угорщині» стоятимуть поруч?

    19 апреля 2024 пятница
    62 переглядів

    У зв’язку з відзначенням 69 річниці Карпатської України завтра, 15 березня, об 11. 00 на Верецькому перевалі, Закарпатська область, відбудеться закладення та посвячення майбутнього обеліска Карпатським січовикам.

    Про це сьогодні, 14 березня, у коментарі ЗІКу повідомив голова Воловецької районної ради Олександр Биркович.

    Як розповів Олександр Биркович, на цьому ж перевалі в радіусі 1 км йде будівництво пам’ятника «великій Угорщині». «Складно уявити як будуть поєднуватися обидва пам’ятники з історичної точки зору. Та й угорський монумент викликає багато спірних питань в українському суспільстві», - зазначив голова Воловецької районної ради.

    За словами Олександра Бирковича, також у зв’язку з святкуванням річниці утворення Карпатської України на Красному полі біля Хуста о 13.00 пройде урочистий мітинг.

    Довідка

    15 березня 1939 року у Хусті розпочав роботу перший вибраний народом Закарпаття законодавчий орган – Сойм, який проголосив утворення на теренах краю незалежної держави – Карпатської України. Цей важливий історичний крок став прологом до відродження Української соборної держави, утвердження національної ідеї, єднання всіх українських земель.

    Волинська обласна рада голосує за звернення до Закарпатської облради щодо угорського монумента на Верецькому перевалі!!!
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ФАШИЗМ. REMEMBE ! ...Відразу після призначення А. Волошин спішить відвідати посольство Німеччини у Празі. Гітлерівський дипломат Генке посилає термінову телеграму в Берлін міністру Й. фон Ріббентропу: "Сьогодні до мене прийшов карпато-український прем'єр А.Волошин і попросив передати найглибшу подяку фюреру і рейхсканцлеру від карпато-українського народу за його визволення (від кого?? - І.П.). Карпатська Україна знає, що свою незалежність (?!?) вона здобула виключно завдяки політиці фюрера і рейхсканцлера і цього вона ніколи не забуде!" (SUA - АА, к. 28. л.438023). ...А.Волошин відкрито "освідчувався в коханні" до нацизму. Той же німецький дипломат пише у своєму донесенні в Берлін: "Сьогодні, 1 листопада 1938 р., в готелі "Паласт" (в Празі - І.П.) мене відвідав А.Волошин і виклав три побажання: 1) Якомога скоріше відкрити консульство або генконсульство Німеччини в Ужгороді...; 2) Прислати німецьких фахівців та інструкторів (?) для створення системи управління в Карпатській Україні; 3) Негайно розпочати переговори з господарських питань, щоб якомога скоріше замінити в Карпатській Україні економічний вплив чеський та інший на німецький. Прем'єр заявив, що він має намір будувати свою владну систему у відповідності з авторитарними принципами. Ліберальні форми влади, за його словами, слаборозвинутий у полі-тичному і культурному відношенні народ (дуже гарно оцінював "батько" і пастир духовний своїх овечок! - І.П.) приведуть до катастрофи. Тому потрібна тверда рука. Здійснення такої лінії прем'єр розпочав з розпуску усіх політичних партій" (SUA - АА, к. 28, л.438024).