ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На даний час ДФС-ники володіють основними подробицями кримінального життя більшості конвертаторів України – Василь Петрович Поїзд. Усі ці відомості будуть знищені

    23 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    У ході провадження за оперативно-розшуковими справами, оперативні підрозділи ДФС України здійснювали системну розробку конвертаційних центрів та осіб, причетних до організації схем ухилення від оподаткування. Оскільки передача секретних матеріалів до інших правоохоронних органів не передбачена законом, усі матеріали оперативно-розшукових справ будуть знищені до вересня 2021 року, -заявив голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Поїзд Василь Петрович.

    «У ході провадження за оперативно-розшуковими справами, оперативні підрозділи ДФС України здійснювали системну розробку конвертаційних центрів та осіб, причетних до організації схем ухилення від оподаткування. Така розробка, серед іншого включала проведення оперативно-технічних заходів, використання та перевірку інформації з конфіденційних джерел. ДФС-ники «старої школи» володіють інформацією про осіб, причетних до організації схем ухилення від оподаткування, їх контактів в правоохоронних та інших державних органах. Така інформація збиралася не як подробиці з особистого життя, а як джерело даних для вибору найбільш ефективного способу реалізації справи. Зараз усі напрацювання ДФС, що містяться у оперативно-розшукових справах та зібрана інформація від конфіденційних джерел повинна бути остаточно знищена. Кінцевий термін визначений законом – вересень 2021 року», - розповів Василь Поїзд.

    «Переважна частина співробітників ДФС – чесні офіцери. У молодих ще є шанс на працевлаштування. Однак багато хто прослужив державі понад 20 років. ДФС потребувала професійності як за часів Януковича, так і за часів Порошенка чи Зеленського. З припиненням спеціального статусу податкової міліції, такі офіцери втрачають право на пенсію за вислугою років, а питання подальшого їх працевлаштування чи перекваліфікації не вирішене. Мова зовсім не йде про доступ до «годівниці» - запитайте їх самі. Ми говоримо про чергове розчарування у державі, якій вони віддали кращі роки свого життя. А вони ще багато чого можуть запропонувати, і у першу чергу можливість розвинути ті напрацювання, які ми зараз так необережно знищуємо», - додав співрозмовник.

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).