ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті функціонує 27 національно-культурних товариств

    19 апреля 2024 пятница
    38 переглядів

    Сьогодні в Україні зареєстровано близько 420-ти національно-культурних товариств, з яких 33 є всеукраїнськими.Так, в Автономній Республіці Крим офіційно функціонує 29 товариств, у Вінницькій області - 10, у Волинській області - 12, в Дніпропетровській - 9, в Донецькій - 19, в Житомирській - 18, в Закарпатській - 27, в Запорізькій - 12, в Івано-Франківській - 8, в Київській - 19, в Кіровоградській - 13, в Луганській - 17, в Миколаївській - 11, в Одеській - 26, в Полтавській - 7, в Рівненській - 7, в Сумській - 5, в Тернопільській - 8, в Харківській - 11, в Херсонській - 12, в Хмельницькій - 8, в Черкаській - 15, в Чернівецькій - 12, в Чернігівській - 14, в м. Києві - 68, у м. Севастополі - 26.

    Частина з цих організацій має статус регіональних представництв всеукраїнських національно-культурних товариств, однак, в будь-якому випадку, кожна з 420 організацій має власну організаційну структуру і, у більшості випадків, прагне представляти інтереси своєї громади і сприяти забезпеченню прав її членів. Зрозуміло, що кожна з цих організацій має свій рівень і джерела фінансового забезпечення, свої можливості, свої важелі впливу, свій рівень взаємодії з представниками власної громади, з органами державної влади, свої особливі проблеми та надбання.
    На Закарпатті треба зберігати й примножувати національні традиції
    Закарпаття: національно-культурні товариства
    Роми Закарпаття матимуть свій театр
    В Ужгороді відбулося виїзне засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору