ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті поки що жодного соціально "привілейованого" будинку немає

    19 апреля 2024 пятница
    62 переглядів

    Ідея створення будинків для соцпотреб далеко не нова і в більшості регіонів України така форма працює. На Закарпатті поки що жодного «привілейованого» будинку немає. Та все ж нещодавно надія з’явилась.

    На засіданні робочої групи з пріоритету «Розвиток людини» Регіональної стратегії Закарпаття обговорювали соціальні проекти. Чиновники різних управлінь обласної держадміністрації, міськвиконкому, представники благодійних та профспілкових організацій давали свої пропозиції щодо вдосконалення соціальної сфери. Неабиякий інтерес викликало питання соціального житла, яке одним із перших увійшло до списку підтриманих. Реалізація «словесно-паперової» ідеї залежить від того чи підтримає фінансово проект відповідне міністерство.

    Окрім цього не залишились поза увагою й інші проблемні питання. Зокрема, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА Світлана Яцко зазначила, що на сьогодні держава виділяє великі кошти для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, проте і цього виявляється недостатньо. Представники дитбудинків також нарікають на фінансові проблеми. Відтак, за минулий рік дитячий будинок, що на вулиці Тихого, отримав від держави аж 4 тисячі гривень. Чи достатньо цього для 180 дітей?...

    Усі пропозиції та зауваження, висловлені на засіданні робочої групи, будуть враховані при розробці операційних програм та Плану дій Регіональної стратегії розвитку Закарпаття до 2015 року, підкреслив модератор групи, регіональний експерт Проекту «РВР» Олег Лукша.

    Проект „Регіональне врядування та розвиток” розрахований на 5 років (2005-2010 рр.) Впроваджується в Україні спільно з Асоціацією агенцій регіонального розвитку України та Фундацією міжнародної освіти у Канаді. Проект надає підтримку двом пілотним областям – Запорізькій та Закарпатській – з метою ініціювання в них процесів, що мають забезпечити реальну участь громади у процесах планування та ухвалення рішень на регіональному рівні.

    Придбати житло за власні кошти можуть лише близько 5 відсотків мешканців Закарпаття
    Закарпаття: Кому соціальне житло?
    Майже 5 млн. грн. виділив благодійний фонд "Розвиток України" на програму забезпечення житлом багатодітних сімей Закарпаття
    Остап Бендер по-ужгородски, или В областном центре Закарпатья развелось много нелегальных риелторов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору