ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті працюють 17 будинків сімейного типу

    24 апреля 2024 среда
    24 переглядів

    У Закарпатті наразі існує 17 будинків сімейного типу. 10 з них фінансуються коштом благодійних фондів. Решта - з обласного бюджету....Семеро дітей виховує Мирослава Майдич з Великого Березного Закарпатської області. У будинку сімейного типу зібралися діти віком від 4 до 16 років. А от самій мамі нещодавно виповнилося 24. Фінансується цей соціальний заклад за кошти словацької благодійної організації „Посмішка як дарунок”.

    Із закритим сердцем і прихованою ворожістю зустріла нас мама-вихователька - Мирослава. Каже, колись було неприємне спілкування з репортерами. 5-ро з семи дітей так само стримані, сидять за столом в очікуванні подарунків. Ми не з порожніми руками. Є добрі люди, які вміють виконувати бажання. Хоча і не чарівники. Привезли необхідні праску та пилосос. Дітям цукерки та мандарини. Малеча без церемоній розпочала дегустацію.

    Лише на бюрократичні перепони в оформлені документів нарікає мама Мирослава. Діти цього не відчувають. 8-річна Мар'янка мріє про піаніно і добре вчиться в гімназії, сподіваючись на щедрий різдвяний подарунок. Віталік каже, що не визначився з бажаннями, Найменший Юрко замовив авто з дистанційним керуванням.

    Безумовно, мріє і скромна Мирослава. Не захотіла поділитися, щоб здійснилася. Про кількість власних дітей Мирослава ще не замислювалася. Молиться, щоб вистачило сили цих підняти на ноги.

    Галина Ярцева, Влад Одошевський 5-й канал, Закарпаття.
    Закарпаття: Ой, хто, хто Миколая любить...
    На Закарпаттi вiдкрито дитячий будинок сiмейного типу "Зернятко", де вихователями працюють монахинi
    На Закарпатті відкрили новий будинок сімейного типу
    Дитячий будинок сімейного типу "Надія" відкрито в закарпатському Мукачеві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору