ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті прикордонники України та Угорщини ловлять повітряного нелегала на легкому двомісному літаку біло-червоного кольору!

    28 марта 2024 четверг
    57 переглядів

    Порушника повітряного кордону України виявили вчора на Закарпатті. Ввечері пост спостереження застави „Астей” Мукачівського прикордонного загону виявив легкий двомісний літак біло-червоного кольору, який на висоті близько 500 метрів здійснив переліт до Угорщини.Про повітряного порушника прикордонники одразу ж повідомили угорських колег та співробітників Повітряних сил Міністерства оборони України. Вже згодом були поінформовані сусідні прикордонні загони та управління СБУ в Закарпатській області.

    Через деякий час з угорського боку надійшла інформація, про те що на території цієї країни також спостерігали схожий літальний апарат, який за 20 кілометрів від державного рубежу.

    Співробітники підрозділів протиповітряної оборони повідомили, що за їхньою інформацією в Закарпатській області легкомоторні літаки в повітря не підіймалися. Більше того, за даними взаємодіючих органів та підрозділів ППО, легкомоторних літаків з такими ознаками в Закарпатській області не зареєстровано.

    Наразі співробітники Державної прикордонної служби України в пункті пропуску „Лужанка” проводять зустріч з представниками прикордонної охорони Угорщини, де ведеться спільний розгляд порушення кордону та обговорюється організація взаємодії. Разом з тим проводяться заходи з пошуку місця вильоту та встановлення належності літака-нелегала. Додатково прикордонники уточнили завдання усім нарядам щодо ведення спостереження за повітряним простором, та привели в готовність чергові сили та мобільні групи.

    Нагадаємо, що вчора вночі прикордонники Мукачівського загону затримали за 15 кілометрів від українського-угорського кордону дельтаплан. Літальний апарат у розібраному вигляді перевозили у вантажівці та мікроавтобусі троє громадян України, які крім того везли ще й 8 ящиків цигарок „Некст”, повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.
    Контрабандне Закарпаття: На заміну автівкам, човнам та коням приходять ...мотодельтаплани!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору