ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті збережено позитивну динаміку розвитку економіки та соціальної сфери

    29 марта 2024 пятница
    64 переглядів

    Голова Закарпатської облдержадміністрації Іван Різак підписав розпорядження "Про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2004 року» Як зазначається в розпорядженні, підписаному головою Закарпатської ОДА Іваном Різаком, протягом січня-вересня 2004 року в області збережено позитивну динаміку розвитку економіки та соціальної сфери. За 9 місяців ц. р. обсяги виробництва промислової продукції зросли на 32,4 відсотка у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Темпи росту промислового виробництва в 12 регіонах (крім Берегівського, Великоберезнянського, Міжгірського, Свалявськрго, Хустського) були вищими від річних завдань Програми соціального і економічного розвитку області, причому в дев'яти — темпи за 9 місяців перевищують минулорічні. Разом з тим зниження обсягів ви-робництва у січні-вересні ц. р. порівняно з відповідним періодом минулого року допущено в Хустському та Берегівському районах. Спад випуску продукції спостерігається у металургії та обробці металу, поліграфічній промисловості та видавничій справі, видобуванні енергетичних матеріалів.

    Зросли обсяги валової продукції сільського господарства, але водночас скорочено обсяги виробництва м'яса, молока та вовни.

    Серед інших показників зазначається, що розвиток туристично-рекреаційної галузі області характеризується позитивними тенденціями — обсяги надання послуг зросли на 28 відсотків.

    Середньомісячна заробітна плата у серпні склала 493,60 грн. і зросла до січня ц. р. на 17,3% та до відповідного місяця минулого року — на 28,1 відсотка. Станом на 1 вересня 2004 р. заборгованість із заробітної плати у цілому по області склала 435,3 тисячі гривень і зменшилась з початку року в 5,8 раза. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість безробітних, котрі перебувають на обліку в службі зайнятості, скоротилася на 27,4 відсотка.

    Аналіз підсумків економічного і соціального розвитку Закарпатської області за 9 місяців 2004 р. свідчить, що райдержадміністрації, міськвиконкоми ще недостатньо використовують наявні резерви. В розпорядженні зазначаються конкретні заходи щодо виправлення недоліків.
    Тенденції у Закарпатській промисловості
    Державні кошти на Закарпатті під суворим контролем
    Существенный рост объемов промышленного производства наблюдается в Закарпатской области

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору