ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Настю Овчар уже відключили від апарату штучного дихання

    20 апреля 2024 суббота
    72 переглядів

    Американські медики повідомляють про поліпшення стану здоров"я Насті Овчар. Їй уже відключили апарат штучного дихання. Лікарі вже майже впевнені, що Настя Овчар, яка винесла з пожежі свою дворічну сестричку, буде жити.

    Настя Овчар фото
    Настя Овчар фото

    Бостонські лікарі, де зараз лікується дівчинка, повідомили, що її вже відключили від апарату штучного дихання і вивели з медикаментозного сну. Настя при свідомості і почала говорити. Американські лікарі вкотре висловили захоплення мужністю маленької українки. Якщо все буде гаразд, лікарі очікують вже всередині літа зустріти Настю у Києві, повідомляє ТСН.

    Провідний хірург київського опікового центру Ольга Коваленко лікувала Настю Овчар в Україні і супроводжувала до бостонської клініки. Вона мало не щодня спілкується із своїм американським колегою Робертом Шеріданом. Головний хірург бостонської клініки підтвердив, що Настю від"єднали від апарату штучного дихання, під яким вона знаходилася півтора місяці.

    Ольга Коваленко, хірург опікового центру: "Ребенок дишит самостоятельно. Она пришла в сознание. Она отвечает на вопроси. Он говорит, что она еще слабая. Она не может говорить как ми. И тем ни мение она может отвечать на простие вопроси."

    Лікар Шерідан повідомив, що Насті вже наростили сімдесят з вісімдесяти відсотків обюпеченої шкіри. Дівчинку ще годують через зонд і їй зроблять ще одну, можливо останню операцію. Американців знову вразив життєлюбний характер Насті. Щойно опритомнівши, вона почала усміхатися.

    Ольга Коваленко: "Они очень удивлени от того как организм ее борется и состоянием ее нервной системи. Она проснулась и пришла сразу в себя. Улибнулась и ответила на вопроси. Єто их конечно радует."

    Приймаючи Настю півтора місяця тому у Києві і порівнюючи сьогодні її стан, Ольга Коваленко каже, що шанси на одужання зросли мало не на сто відсотків: "Сегодня шанси ее значительно увеличелись. Сегодня можна сказать, что виден конец єтой тяжелой ожоговой болезни."

    У палаті де лежала Настя у Києві зберегли її іграшки. Лікарі кажуть, що фахівці і аппаратура в Україні є, але швидко виростити більше метра штучної шкіри тут не змогли б. Зараз в опіковому центрі більше тридцяти дітей. Щороку від опіків в Україні гине близько вісімдесяти малюків. Лише за великодні свята після пожеж загинуло десятеро. Після випадку з Настею Овчар Українським фахівцям запропонували внести свої пропозиції щодо створення власного сучасного опікового центру, але з часом все затихло.

    "Газета"

    Ющенко вылетел на встречу к Бушу
    Настя Овчар отошла от наркоза
    Операция по пересадке кожи Насте Овчар прошла успешно
    В эти минуты в Бостоне спасают жизнь Насти Овчар

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору