ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новорічний подарунок закарпатців мешканцям Чорнобильської зони

    20 апреля 2024 суббота
    41 переглядів

    Рано-вранці у четвер із Мукачева відправився автопоїзд із 10 автомашин, який доставив гуманітарний вантаж для мешканців зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Такий новорічно-різдвяний подарунок тим, хто добровільно залишився у зоні, сформували всі райони області. Закарпатці зібрали 100 тонн вантажу: продукти харчування, одяг, ковдри, подушки, обігрівачі та інші, потрібні в господарстві речі.

    Як повідомили “UA-reporter.com” у прес-службі Закарпатської ОДА, на момент аварії на ЧАЕС у зону відчуження потрапили 74 населені пункти. Зараз так звані самосели живуть у 10 селах. Їх – 328 чоловік, і здебільшого це люди похилого віку. Живеться їм надзвичайно важко: скажімо, хліб завозять сюди раз на тиждень. Причому допомогу, в тому числі і медичну, а також доставку пенсії з власної доброї волі забезпечує адміністрація ЧАЕС. Востаннє, кажуть люди, до них з подарунками приїжджали до 10-ї річниці аварії на ЧАЕС (нагадаємо: наступного року виповнюються вже 20-ті роковини). Тож зустрічали закарпатців щиро і з великою радістю.

    Подарунки роздадуть у всіх селах зони відчуження. Кожен чорнобилець отримає і гарну пам’ятку-вітання від закарпатців з Новорічними і Різдвяними святами.
    Петро Бронтерюк: "І болить серце"
    Іван Герц: "Із сімнадцяти залишились тільки двоє..."
    На Закарпатті мешкає 5 тисяч 712 постраждалих від Чорнобильської катастрофи
    Україна вшановує пам`ять жертв Чорнобиля

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору