ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Огляд подій у світі на 15 жовтня

    20 апреля 2024 суббота
    71 переглядів

    Пропонуємо Вашій увазі огляд найважливіших подій у світі на цей час, підготовлений за матеріалами BBCRussian.com, Associated Press, Лента.ru, Газета.ru, РБК та ИТАР-ТАСС.Сьогодні президент Молдови Володимир Воронін відправив у відставку міністра оборони Віктора Гайдука, а також заступника директора Служби інформації і безпеки республіки Семена Руссу. Таке рішення прийняте у зв’язку з великою кількістю порушень у військовій сфері, зокрема фактами розкрадання великої кількості зброї з армійських складів, випадками нестатутних відносин серед військовослужбовців й ін.

    -------------------------------------------------

    Сьогодні уряд Перу знову звернувся до японського керівництва з проханням про екстрадицію колишнього перуанського президента японського походження Альберто Фухіморі. Японії представлене нове звернення про видачу Фухіморі, у якому дано відповіді на запитання японської влади, задані після минулого запиту про екстрадицію. У документі також фігурують нові обвинувачення на його адресу, зокрема у підробці документів і привласненні коштів. Нагадаємо, що в липні 2003 року керівництво Перу вже зверталося до Токіо, вимагаючи передати Фухіморі в руки перуанського правосуддя в зв’язку з висунутими проти нього обвинуваченнями в корупції й організації низки злочинів у період перебування на посаді президента з 1990 по 2000 рік, однак отримало відмову.

    -------------------------------------------------

    Учора бойовики іракського екстремістського угруповання "Ансар аль-Сунна" стратили турецького заручника. Відеозапис убивства сьогодні розміщено на одному з ісламістських сайтів. У заяві бойовиків зазначається, що турок був страчений за співробітництво із силами коаліції. Крім того, учора біля міста Самарра через напад бойовиків були захоплені в заручники ще двоє громадян Туреччини і двоє іракців. А сьогодні в Іраку було звільнено йорданця Хішама Талеба аль-Ізза, за якого викрадачі одержали викуп у розмірі 50 тисяч доларів.

    -------------------------------------------------

    Сьогодні у Багдаді біля однієї з поліцейських дільниць у районі аль-Дура було підірвано автомобіль з вибухівкою. Унаслідок цього, щонайменше, одна людина загинула, ще 11 осіб одержали поранення, зокрема 5 поліцейських. Троє з них перебувають у критичному стані.

    -------------------------------------------------

    Сьогодні вночі американська армія в Іраку розпочала нову військову операцію в місті Фаллуджа проти бойовиків лідера "Єдинобожжя і джихаду" Іраку Абу Мусаба аль-Заркаві. Атака розпочалася після провалу переговорів з представниками міста щодо його видачі. По двом можливим місцям його перебування було завдано потужного удару.

    -------------------------------------------------

    Учора в Албанії сталася сильна катастрофа: автобус зі школярами, які прибули з Косова на екскурсії до Албанії, на мосту в гірській місцевості зіштовхнувся з автомобілем. Після цього він упав з моста. Унаслідок аварії 16 школярів і водій загинули, ще 33 особи отримали поранення, 12 дітей перебувають у дуже важкому стані.

    -------------------------------------------------

    Учора у Сербії формально розпочалася процедура імпічменту президента Бориса Тадича, обраного на цю посаду в червні. Його ініціаторами стали Сербська радикальна партія (СРП) і Соціалістична партія Сербії (УПС). СРП і УПС вважають, що своїм закликом на минулому тижні до косівських сербів відмовитися від бойкоту виборів до місцевих органів влади Косова, які пройдуть 23 жовтня, Тадич порушив конституцію Сербії, оскільки парламент і уряд прийняли рішення, що їм не слід брати участь у голосуванні.

    Підготовлено за матеріалами BBCRussian.com, Associated Press, Лента.ru, Газета.ru, РБК та ИТАР-ТАСС.

    Кореспондент.net

    На території сусідньої із Закарпаттям Угорщини наші верифікатори інспектують військовий об'єкт
    Австралійська влада заборонить куріння в усіх готелях і барах в рамках кампанії боротьби з курінням

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору