ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пам'ятаймо минуле заради майбутнього

    20 апреля 2024 суббота
    61 переглядів

    "Пам'ятаймо минуле заради майбутнього" — під такою назвою була проведена акція а Сторожницькій ЗОШ І-ІII ст., присвячена визволенню Закарпаття від фашистських загарбників. У ній взяли участь не лише учні та вчителі школи, а й шановані в селі люди~ учасники та свідки Великої Вітчизняної війни - Вікентій Синичка та Марія Конкус.

    Вікентій Синичка, зокрема, розповів, як він провідником у роки війни супроводжував поїзди, які курсували від Курська на фронт, а потім аж до Берліна. Не раз доводилося пробиватися через шалений опір противника, не раз поїзд потрапляв під ворожі бомби. Було страшно, але везли на фронт зброю, боєприпаси, які так чекали бійці. Дякуючи Богу, віизалишився живий, але ті страшні роки вкарбувалися у дам'ять на все життя.

    За словами заступника директора з виховної роботи Сторожницької ЗОШ І-ІІІ ступеню Лесі Комоній, з не меншою увагою слухали учні і розповідь свідка голодомору 1932-1933 років Марії Конкус. До речі, Марія Ісаківна була колись і директором нашої школи. Народилася і виросла вона на Житомирщині. Добре пам'ятає, як батьки та вони троє дітей пухли від голоду, їли кропиву, лободу. Було справжнім святом, коли на столі з'являлася юшка, в якій плаватнг малесенькі шматочки картоплі, а то й лушпин-ня від неї...

    Голод був не тому, що не вродила земля, ні. Просто тодішня влада все забирала від людей. За приховування якогось мішка зерна розстріл або заслання в Сибір. Нам ніколи не слід забувати історію, навчитися цінувати те, що маємо.

    До програми акції «Пам'ятаймо минуле заради майбутнього» була включена і конференція учнів під назвою «Збережемо пам'ять про подвиг». Старшокласники Тетяна Бартованець, Мар'яна Макарович, Ярослав Ставінський та Вікторія Рошко розповіли про становлення Карпатської України, подвиги наших земляків у боротьбі з фашизмом. На завершення була проведена акція «Запали свічку».
    Зустріч у Карпатах через 60 років
    Сьогодні 60-та річниця визволення Закарпаття від фашистських загарбників

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://www.gstudio.com.ua/main.php?pr=29&pic=2

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://www.gstudio.com.ua/main.php?pr=29&pic=2