ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Парадокси закарпатської економіки

    25 апреля 2024 четверг
    26 переглядів

    На Закарпатті, в краї із традиційно великим рівнем безробіття, сьогодні не вистачає працівників - чи не половина місцевого населення працює за кордоном. Брак вільних рук гальмує розвиток туризму, який, за ідеєю, повинен дати лад у регіоні.
    Парадокси закарпатської економіки: аби регіон не покидала робоча сиа, потрібно розвивати туризм. Аби розвивати туризм, не вистачає робочих рук. Бо вони давно уже працюють за кордоном... Поки хтось відпочиває у горах, у закарпатців є можливість заробити на кусень хліба. Баба Настя із села Пилипець так і робить. Якийсь столичний бізнесмен збудував на сусідній горі лижварский витяг. Тепер, туристи, яких тут раніше зроду не бачили, на цю канатну дорогу їдуть ордою. Люди в селі чекають їх, наче манни небесної. інших доходів тут нема.

    Через те, що фахівці покинули батьківщину, туризм у Закарпатті не може розвиватися далі. Віктор Шкарбан - власник лижварської бази - страждає від нестачі вправних робочих рук. Не меншу проблему, на його думку створюють і такі явища, як стихійна торгівля. Люди приходять і Бог зна що вони там продають - ніхто не знає. Але турист спускається з гори, він хоче щось придбати чи поїсти і він буде купувати, що продають

    У минулому році не було кому чистити дороги, які ведуть до лижварських спусків. Тепер нема кому цивілізовано і централізовано готувати їжу. З навчальних закладів Міжгір’я перших кухарів випустять тільки наступного року. Аби не залишити людей голодними, доводиться запрошувати працівників із Києва, повідомляє СТБ.
    Туристичні контрасти Закарпаття
    Закарпаття — край невичерпних туристичних можливостей
    Закарпаття: У Шаянах — туристично готельний бум
    Закарпаття: На Тисі збудують річковий порт

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору