ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Піскун обіцяє не допустити «кровопролиття і сутичок»

    20 апреля 2024 суббота
    82 переглядів
    Піскун заявив, що на час виборів вводиться чергування з метою оперативного реагування на порушення

    Генеральний прокурор України Святослав Піскун - на сьогоднішньому брифінгу глав силових відомств України, який проходив в ГПУ - заявив, що «ситуація, яка склалася в результаті проведення двох турів виборів, вкрай поляризувала наше суспільство, проте всі громадяни України мають рівні права, гарантовані Конституцією України на волевиявлення своєї громадянської позиції».

    «Генеральна прокуратура України, розуміючи ту відповідальність, яка лежить на правоохоронних органах в рамках даних законом повноважень, вживе всіх необхідних заходів з тим, щоб не відбулося, по-перше, кровопролиття, сутичок, а також актів громадянської непокори», - підкреслив Піскун.



    Генпрокурор пообіцяв, що органи прокуратури зроблять все необхідне для того, щоб вибори відбулися чесно і прозоро. Зокрема за його словами, прокуратурою Республіки Крим, обласними прокуратурами, прокуратурами міста Києва і Севастополя і військовими прокуратурами, ГПУ доручила забезпечити невтомне дотримання закону України «Про вибори президента».



    Також Піскун заявив, що в органах прокуратури на час виборів вводиться цілодобові чергування з метою оперативного реагування на будь-які порушення закону, від кого б вони не виникали.



    Прокурори всіх рівнів зобов’язані провести на місцях спільні збори правоохоронних органів для забезпечення координації спільних дій під час виборів, а також своєчасного розгляду звернень громадян і повідомлень про злочини, а також забезпечити оперативне реагування на виявлені правопорушення.



    Піскун заявив, що Генпрокуратура розраховує на розуміння і високу громадянську позицію всіх українців. У той же час він відзначив, що до осіб, які порушили закон, незалежно від їх політичної позиції, вживатимуться відповідні заходи.

    ForUm






    З часу замаху на життя С.М.Слободянюка минуло півтора року. Ветерани війни в Афганістані в черговий раз звернулися до прокуратури
    Микола Гошовський став «новим-старим» прокурором Закарпатської області
    Призупинено виконання указу про відновлення в посаді Піскуна
    Святослав Піскун стане новим Генпрокурором України?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору