ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Пора» прощається, але не йде

    19 апреля 2024 пятница
    25 переглядів

    Понад півроку «Пора» розбурхувала українців. І ось на піку слави громадянська кампанія повідомила, що припиняє свою діяльність. Офіційна церемонія завершення діяльності кампанії проходила в суботу, 29 січня, в Києві в готелі «Русь». На церемонії державний секретар Олександр Зінченко зачитав лист з подякою і поздоровленнями від президента Віктора Ющенка. Крім того, з поздоровленнями виступили посол Канади Ендрю Робінсон, президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький, а також депутат Верховної Ради з фракції Соціалістичної партії Юрій Луценко, який подарував координатору кампанії «Пора» Владиславу Каськіву гвинтівку з багнетом, завваживши що стріляти з неї не можна.

    Владислав Каськів у своєму виступі повідомив, що «Пора» припиняє діяльність як громадянська кампанії, на її базі будуть створені громадські організації і аналітичні центри. За словами Владислава Каськіва, наступного тижня, можливо, буде оголошено про створення нової політичної сили на чолі з лідерами кампанії «Пора».

    Ще на стадії формування «Пора» заявляла про те, що громадянська кампанія завершиться після закінчення президентських виборів, тому що головною її метою був контроль за виборами президента. Після виборів мав початися новий етап її діяльності.

    Другим етапом діяльності Громадянської кампанії «Пора» повинна стати «декучмізація країни – очищення від кучмістів органів влади і місцевого самоврядування, недопущення до них «перефарбованих» кучмістів, відкриття всієї правди про злочинний режим, покарання осіб, які цинічно порушували українське законодавство».

    Міняється і формат діяльності «Пори» - від вуличних акцій кампанія переходить до розширення методів впливу, наприклад на законодавчу, юридичну, аналітичну, медійну та інші сфери життя. Також «Пора» стежитиме за тим, щоб нова влада виконувала дані нею передвиборчі обіцянки. В іншому випадку вона «знає, як нагадати про це новим вождям».

    Довідка. Своїми ідейними натхненниками, партнерами і радниками «Пора» вважає сербську Відсіч, грузинську Кмару, албанську М’яфт і білоруський Зубр. Основоположним принципом кампанії її лідери спочатку вибрали громадянський опір без використання насильства, а основним засобом - пряму громадянську дію. Щодо фінансування кампанії, яке приписували США, самі активісти не раз заявляли, що вони не відмовляються від будь-якої фінансової підтримки за однієї умови: надання підтримки не дає права впливати на визначення мети, стратегії і тактики.

    Форум
    Активісти "Нашої України" та "Пори" закидали камінням та яйцями Ужгородського міського голову Віктора Погорєлова
    Ужгородский "городской комитет национального спасения", на своем заседании постановил привлечь к уголовной ответственности нескольких сторонников Януковича.
    Черкаські УБОЗівці затримали депутата Ужгородської міськради Солонтая
    Активісти та члени громадянької організації "Пора" причетні до вбивства трьох осіб із родини Бадзьо на Закарпатті, розстріляних із пістолета під час виборів у Мукачево

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору