ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поїзд Василь Петрович: Регіональні підрозділи ДФС України не мають належного інформаційного забезпечення

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    Регіональні підрозділи ДФС України не мають належного інформаційного забезпечення, що значно знижує їх ефективність. Про це повідомив виданню голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Василь Петрович Поїзд.

     

    «З реформуванням ДФС у ДПС України, у старій структурі залишилися аналітичні, оперативні та слідчі підрозділи. При цьому до ДПС були передані усі інформаційні ресурси, такі наприклад, як АІС «Податковий блок». Передбачалося, що правоохоронці будуть мати доступ до необхідної інформації за укладеними з відповідними підрозділами ДПС меморандумами. Однак на практиці доступ оперативних підрозділів до податкових обліків, у тому числі до єдиного реєстру податкових накладних, був обмежений. Якщо в столиці такі питання вдалося врегулювати, то в областях – ні. Підписання меморандумів не забезпечує реального користування інформаційними ресурсами. Навіть аналітичні підрозділи бачать лише обласні підприємства. Враховуючи, що конвертаційні мережі вже мають розгалужену, міжобласну систему, - робота ДФС по їх викриттю і припиненню значно ускладнюється. Така сама доля може чекати і новостворене Бюро економічної безпеки України», - вважає Василь Поїзд. 

     

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).