ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поїзд Василь Петрович: Зміни в Кримінальному кодексі не будуть працювати через відсутність у БЕБ функцій ДФС

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Василь Поїзд

    Внесення до кримінального кодексу України шахрайства з ПДВ може залишитися декларативною актом через відсутність у Бюро економічної безпеки функцій ДФС України. Про це виданню розповів глава Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України Василь Поїзд.

     

    «Законодавець задумав реформу кримінальної відповідальності за злочини в сфері оподаткування, яка проходить одночасно зі створенням Бюро економічної безпеки. Він поставив діяльність БЕБ в залежність від ДПС України, за актами якої вони повинні починати кримінальне провадження. Практика оскарження рішень ДПС України в адміністративних судах свідчить, що акт - це думка конкретного ревізора. Робота БЕБ повинна за законом починатися після адміністративної або судової процедури оскарження, яка триває роками. Перспективи такого кримінального провадження вкрай сумнівні. Ліквідуючи ДФС, держава фактично відмовляється від кримінально-правового механізму забезпечення належної поведінки платників податків, що значно знизить рівень їх фінансової дисципліни», - вважає Василь Поїзд.

     

    Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).