ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прапор Закарпатської області має стати символом єднання...

    18 апреля 2024 четверг
    217 переглядів

    Минулого тижня в Ужгороді відбулося підсумкове засідання експертної ради по прапору Закарпатської області. На засідання з’явилося вісім чоловік. П’ятеро проголосувало за один із трьох варіантів, поданих творчою групою з Закарпатського художнього інституту. Двоє – за русинський триколор.

    Русинський триколор.
    Русинський триколор.

    Співголова ради В.Бринзович від голосування утримався. Таким чином, рада експертів рекомендує обласній раді затвердити наступний прапор: посередині білий хрест, по чотири боки від хреста – поперемінно два синіх і два жовтих прямокутники. По центру хреста – обласний герб з ведмедиком.

    Прокоментувати дану символіку ми попросили одного з її розробників – проректора художнього інститута, кандидата мистецтвознавства Михайла Васильовича ПРИЙМИЧА.

    – Даний прапор, з одного боку, дуже лаконічний, не переобтяжений деталями, а з іншого боку – насичений різними смислами, промовистий. Яку семантику вкладали у розроблену композицію самі автори?

    – В основі зображення – білий хрест. Це загальнохристиянський символ, який шанують різні конфесії. Це саме той символ, який здатний об’єднати закарпатців різних національностей, різних політичних поглядів. Адже саме церква колись з’єднала наші землі в єдине ціле. Мало в якій іншій області України роль церкви була такою провідною для суспільства, як у нас. Не дивно, що хрест здавна сприймався не тільки як церковний, а й як політичний символ нашої землі. У Ф.Манайла є картина-хроніка, де він подав різні епізоди закарпатської історії. Так-от, повстанці-куруци зображені там із щитами, на яких єдина емблема – це великий білий хрест. Це відповідає історичним реаліям. Ференц Ракоці у своєму щоденнику згадує, що русини, приходячи до нього, найперше осіняли себе хресним знаменням, а відтак ставали до війська. Далі, на геральдичній емблемі Підкарпатського банку був білий хрест на синьому фоні, підтриманий двома ангелами. А.Волошин пропонував такий же хрест на крайовому гербі. Зараз я готую до друку свою книжку про дерев’яне різьблення у наших церквах. Там видно, що саме хрест найчастіше був у центрі усіх декоративних композицій. Він пронизує собою всю традиційну емблематику Закарпаття.

    – Схоже, що він диктує композицію і даного прапора?

    – Звичайно. Хрест розділює площину прапора на чотири частини, кожна з яких символізує один з наших комітатів – Унг, Берег, Угочу і Мараморош. Вони не мали своїх прапорів, але мали герби. На гербах були присутні сині і золоті кольори, на гербі Унга вони навіть домінували. Таке ж поєднання цих двох кольорів було і на гербах сусідніх комітатів з руською людністю. Найцікавіше, що ті герби розробляли не русини, а угорська знать, але обирала вона саме ці барви. Що ж до композиції, то цілком подібну, з чотирьох частин, мають історичні герби комітатів Берег (а це найдавніша з наших жуп) і Угоча. Коли А.Волошин розробляв герб Підкарпатської Русі, він пропонував розмістити на ньому герби чотирьох наших комітатів. Але чеські геральдисти не прийняли цього, бо вони хотіли самі розмістити на великому гербі Чехословаччини герби усіх чотирьох земель республіки (Чехії, Моравії, Словаччини, Підкарпаття), тому емблеми наших комітатів вийшли би там дуже дрібними, а вся композиція – дуже переобтяженою. Тому схилилися до того герба, що маємо зараз – синьо-жовті смуги і червоний ведмідь. Його розробники А.Гагатко та І.Цурканович заклали там подвійну символіку. З одного боку, вони мусили дати типово українські синьо-жовті смуги, а з іншого – подали російську емблематику: червоний ведмідь спершу спирався на сині гори, і все це було на білому фоні, тобто барви російського триколору. Але чеські геральдисти підредагували це зображення і синю гору прибрали. Та найцікавіше, що було підредаговано й іншу половину герба. У первісному варіанті там був білий хрест на синьо-жовтих смугах. Чехи намагалися уникати релігійної емблематики, тому цей хрест зняли.

    – Хто зна, можливо, такий занадто секуляризований характер чеської державності і зіграв свою недобру роль в її історії. Принаймні, на Закарпатті навряд чи знайдуться антихристиянські сили, які б виступали проти даного прапора. Наскільки органічно вписується до нього наш герб?

    – Цілком органічно. У центрі хреста часто розміщують саме герб. До речі, деякі навіть державні прапори мають по два варіанти – з відповідним гербом і без нього. Наприклад, триколірний прапор Угорщини зазвичай вживається без герба, але інколи (наприклад, у церкві) використовують і варіант, де на середній смузі вміщено державний герб. Так і наш прапор міг би використовуватися у двох варіантах – у повному із гербом і спрощеному без нього.

    – А яку символіку мають кольори даного прапора?

    – Білий і жовтий кольори традиційно символізують світло, а синій – небо, загадковість, неможливість проникнути людським розумом у небесні таємниці, нездатність охопити усю велич Господа. Традиційно Богородицю зображують у синіх і білих тонах. Це її два кольори. То гадаю, що Закарпаттю аж ніяк не завадять два світлосяйні кольори і один небесний. Було б стільки світла у нашому житті!

    Сергій ФЕДАКА, Ужгород
    ТРАДИЦІЇ КРАЙОВОГО ПРАПОРА ЗАКАРПАТТЯ
    Фальшиве намисто для замків Закарпаття
    Закарпатье: На флаге горного края Украины будет "ПРЕВЕД-МЕДВЕД" с российским "триколором"?
    "Історичними кольорами Закарпаття є синій і жовтий", — доводить відомий закарпатський історик Йосип КОБАЛЬ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Медкомiсiю давно проходили ? Це дуже схоже на маразм.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    «Братство Белого Креста Великой единой России» в акции...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ди є людьм розум??? Чом тото треба выдумувати прапор, кіть він вже давно є. Наш, русинськый! Федака і тоты "геральдисты" докус издуріли.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я счастлив - какой симпатичный флажок! вот еще бы зелененького и розовенького - а основания в истории всегда надутся, историки зарплату и гонорар отработают.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прапор Закарпатської області має стати символом єднання...
    Се когут має потоптати верблудицю и тогды ся объявить на сей сеґіняшьый світ нова формація челяди "закарпато-українець"? Ци я не вшитко похопив, пане Федака?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Белый крест на своих флагах только у монархистов России, мятежной провинции Квебек и у пассионарных басков...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я бачив ескіз того прапора: справді симпатично, оригінально. І для русинів: та дещиця білого і червоного кольорів, які будуть на цьому прапорі у гербі (червоний ведмедик на білому полі) якраз і відображатимуть інтереси тих десяти тисяч закарпатців, що записалися русинами. Зрештою, це навіть аванс. Бо русинів на Закарпатті - менше одного процента, а біла і червона барви займатимуть на прапорі більше відсотка. Такщо Русинам,Русинам1, Русначиськам , Верьховинцям, гуканам і т.д. треба не тратити час на коменти, а займатися сексом і множитися, множитися і ще раз множитися... :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я бим може і хтів ся множити, айбо не бируву - не стоїит

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    О, Андрій Любка озвався!
    Як тільки студент Андрій Любка намагається написати комент від чужого імені, тут же пише, - як істинно сексуально стурбований,- і про свої сексуальні проблеми. Що у п'яного Андрія Любки у голові, те у тверезого Андрія Любки на язиці!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    О, Падяк об"явився! Що, не вдалося завербувати Мідянку в русини, то знову почав "множити" русинство віртуально, в неті?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не убивайтесь так, Закарпатець1!
    Если статистические данные количества русинов по годам в крае подвергнуть математической экстраполяции, да еще наложить геополитический тренд, уверен, к следующей переписи населения днем с огнем не найдете здесь( не на ночь будь помянутых ) закарпатских украинцев...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Областной совет может выбрать русинский флаг и войти в историю, как принявший его, или же может принять что-то временное с крестом, звездой Давида или полумесяцем по заказу извне. Русинский флаг будет принят и это не обязательно должны сделать теперешние депутаты - мы подождём.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ви, русини, ніяк межи собов розибратися не можете: Падяк хоче, аби на прапорі була звізда Давида, інші - не хочуть. Розберться межи собов, а тоді в люди виходьте...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Совсем сдурели барвисты. Давайте уж цвета барвы, будет вам и флаг! И реклама!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не мож добавляти до нашого русинського прапора різні кольори. Бо тогди ся получит прапор хіппі, складений з вшиткіх кольору радуги. А ми маєме свуй. Так што, пане Янеку, ми, русини, проти

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    *****"Ви, русини, ніяк межи собов розибратися не можете: Падяк хоче, аби на прапорі була звізда Давида, інші - не хочуть."*****

    Антисемитизм и расизм має глубокі коріння у украйинських націоналістів, як Анонім то фурт демонштрує, де лем може. Ко є Падяк? Анонім точно знає ош Падяк має коріння єврейські? На 9 Світовом Конгресі (Мармарош Сігет, Румунія) орігінальний Русинський прапор (50% темно синя, 25% біла а 25% червена с орігінальним карпатським емблемом) бов приятий. За сийс прапор голосовалі вшиткі делегати, котрі представляли русинув зо США, Канади, Сербіі, Хорватська, Мадярська, Словенська, Чехіі, Польска, Румунська и Украйини. Сисі фарби суть общі фарби славян (чехов, словаків, россіян, сербов, словінців итд). Окрем того суть то ай фарби прапору США и майже 900 000 американцюв русинського походженя жиє в США. Добре знати ош украйинським націоналістом сисі фарби, котрі суть ай фарбами прапору США ся не люблять. Многі украйинські націоналісти з США цпавуть свої носи в русинські проблеми, и кричать ош суть в першом раді американці и патріоти США. Надійме ся ош іх украйинський націоналізм не перемінився на перверзну хвороту радикалних ісламистів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До чого тут українці, якщо "русини" самі зі своїм прапором розібратися не можуть? Хай єврейський "русин" Падяк приймає собі який хоче прапор, хоч з зіркою Давида, хоч без, хоч з кольорами масонів (біло-синьо-червоний), хоч ні. Нам, закарпатцям яка справа до цих масонсько- російсько-"русинських" вигадок? Чим би дитя не тішилось, аби не плакало. Увесь світ знає, що синьо-біло-червона барва стала державною в тих країнах, де до влади свого часу прийшли євреї (у Франції їх запровадили після здійсненої масонами революції, у США - після громадянської війни, затіяної Авраамом (Абрамом) Лінкольном і Ко, в Росії - після приходу до влади Тимчасового уряду єврея Керенського і Ко. В Україні ці кольори є партійними кольорами СДПУ(о) і Партії реґіонів, які, слава Богу, не встигли зробити їх державними кольорами України. На Закарпатті їх продавлюють Падяк і компашка. А нам, закарпатцям, який хосен з цих масонських кольорових забав? Тільки не треба зараз знімати ґвалт про антисемітизм українців. Ми антисеміти рівно настільки, наскількі такі "русини" як Падяк і решта пхають свого довгого носа в наші справи. А нормальні євреї (хто хоче, може називати їх "русинами") є і серед моїх друзів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ОБРАЩЕНИЕ
    К органам самоуправления, высших органов власти Украины и мировой общественности
    В связи с очередным игнорированием общественного мнения мирового русинства и автохтонного подкарпато-русинского народа Закарпатской области Украины о региональной национальной символике русинов – абсолютного большинства населения, взятого за национальную основу всех русинов мира Закарпатское Народное Объединение (ЗНО-SubCarpatia) начинает акции реагировании я по всех направлениях: экономика, социальные вопросы, экология, политика.
    Дальнейшее игнорирование русинских инициатив и общественного мнения только разогреет и усилит и без того непростую ситуацию в Закарпатье и протестные настроения в нашем регионе, особенно сейчас в период парламентских выборов.
    Требуем при проведении голосования по символике области учесть общественное мнение и решения 9-го мирового конгресса русинов в г.Сигете и всех русинских национально-культурных организаций (без исключений).

    Председатель исполкома Закарпатского Народного Объединения (ЗНО-SubCarpatia) Никола Бурак

    12.07.2007 года

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А нам, закарпатцям... Ти, неборе, раз лем до доктора зайди, годно быти, поможе ти ищи. Де суть тоти Карпати? Побзерай! Ти за нима? Вадь пуд нима? И сякі неваловшні пришлякы, што елементарно не оріентувуть ся у пространстві, будуть од мого имени речи дашто? Закарпатці жыють у Львовскуй и Иванофранковськуй области. Прошу красно, там и розказовати од їх имени. А нам дайте покуй зо своїм "баченням". Знамо про каждого нормалного европейця єдно: не честувуть містну челядь лем окупанты и ідіоты...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    О-о-о, от і поперло справжнє "русинське" нутро... А што буде, кідь ти, неборе, дорвешся до влади?.. :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як што? Ти,"українець із застарілов назвов",спакуєш куфр,сядеш на солотвинський ріхлик і зопрешся у славному варошови - Лембергу!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не тішся ілюзіями. Скорше тебе допроваджу на "ріхлик" на ПМЖ до Будапешта чи Москви, а пак дам собі раду на своїв земли :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мене тяжко абы такі як ты могли выкорчовати!Тебе май скорі.Аж тя мама по ошибці всрала у сивлюшському роддомі,то не знамена що ты патриш до русину.Мені ся видит що ты копыл "сдомитський"а не русин.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "свідомый"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но-но, помалі на поворотах. Бо кідь я твою маму вспомню такими словами, то посерешся зразу за компутером. А кіть тобі, ліваку, штось ся видит, треба ся перехрестити :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сознаюсь, что досих пор я с некоторой симпатией относился к русинам. Но после "откровений" автора постов "май русину" на душе стало гадко и страшно от того, что такие люди могут придти к власти в Закарпатье (Подкарпатье, если угодно). Не приведи господь. В душе надеюсь, что автор этих гадостей - всего лишь неприятное исключение из русинского "правила".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты за мене сомаре смолавый не переживай - виділи мы такых,з них піря летіло.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аби ввідіти, з кого піря полетит, назвися власним іменом, і я тя найду. А кідь ти валовшен лем підгавкувати з-за кута, то вже ти нико не поможе :-) Пост скріптум: Ци, може, ти гавкаш не з-за кута, а з Москви ци Будапешта, і за то сь такий смілий?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А від читання постів "самостійних"опонентів вам "на душе стало гадко и страшно" не стає?Хто імпортовав до нас на Закарпаття конфронтацію,непримиримість до іншої думки?Вам не здається що дія родить проти дію?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Выдки гавкаєш сам?Може і ты назвеш своє імено?А не будеш під безликим ніком?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В постах тех, кого вы так зло называете "самостийными", особых зла и агрессии я не заметил. В отличии от ваших. Но не желая продолжать и, тем более, втягиваться в бесполезную дискуссию с вами, отключаю свой компьютер и желаю вам всего хорошего, доброго, светлого. Или вам этого не надо?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но, дописависься, неборе. Вже и братя-руські тя не воспринимавуть. То як хочеш ґаздовати и урядовати на независимом Подкарпаттю в будучности, кідь од тя вшитка чилядь ся одвертать вже ннись, коли ти ще не при власти? :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Частіше заходіть на сторінки з русинськов тематиков - побачите!На все добре.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "...Сознаюсь, что досих пор я с некоторой симпатией относился к русинам. Но после "откровений..." (с)
    Русины такой способ вести полемику называют " Буженым гериньком" (копченой селедкой). Под НИКом Анонима неуклюже пародировать собеседника, затем гневно возмущаться...
    Прием, следует заметить, убогий. Как и его носители...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сам себе удивляюсь: и об чём это я? Приду в себя, снова напишу что-нибудь умное...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бездарные потуги Андрея Любки выдавать после толкового коммента от чужого имени свою убогую мысль по-прежнему мелки и смешны.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В себя не пришёл, опять написал глупость. Вся разница только в том, что на єтот раз подписался звёздочками. Я не просто русин, я - звезда. Или звизда... Как правильно писать по-русски?..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Випадково попав на цей форум. Враження препаскудні. Не русинство, а я кийсь суцільний ідіотизм. Ви що, всі тут змагаєтеся, хто кращий клоун? У вас забави такі?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Причому, особливо бездарним клоуном на русинському форумі виглядає Андрій Любка, який по п'яні не второпає, чию роль грає: чи то невдалу роль "місцевого", чи то невдалу роль українського бомжа. Одинаковий рівень. Ну, ти, Любка, і українець якийсь невдалий, небораче..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та чучело - цей Любка, на мило його!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все одно, чи українець цей Любка, чи він іншої національності - люди відрізняються тільки по здібності творити зло, або творити добро. Любка, незалежно від національності - убогий душею, і цим все сказано!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Если мы знаем, кто здесь на форуме сам с собой переписывается от имени русин, то почему бы не встретить и не объяснить популярно, что нехорошо оскорблять людей и народ. Посмотреть в глаза, лично побеседовать - совесть вещь странная и иногда начинает работать даже у самых бессовестных людей.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Со стороны каждому умному посетителю этого сайта отчетливо видно следующее: с некоторых пор, как только появляется статья на тему русинской проблемы, громче всех провокационно визжит именно худшая часть украинской нации, ее «отбросы», - как это происходит в известной всем пословице, когда громче всех кричит «Держи вора!» сам вор! Цели этой провокации и скрытого манипулирования общественным сознанием известны: любым способом создать у посетителей этого сайта мнение, что русины и все, что связано с русинской проблемой – это шум, перебранки, галдёж, балаган. Истинные заказчики и исполнители этой наглой провокации делают с помощью грубо сфальсифицированных провокационных реплик как бы от имени «псевдорусинов», и делается это для того, чтобы дискредитировать русинов, чтобы настроить против русинов и всего, что связано с русинской проблемой, значительную часть общества страны, чтобы отвлечь внимание общественности от отвратительного уровня значительной части населения,чтобы отвлечь внимание от истинных виновников и творцов этой преступной политики! Кому это выгодно? Догадаться просто.
    И только русины ведут себя в этой ситуации достойно, без воплей, без провокаций, без манипуляций!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Со стороны каждому умному посетителю этого сайта отчетливо видно следующее: с некоторых пор, как только появляется статья на тему русинской проблемы, громче всех провокационно визжит именно худшая часть украинской нации, ее «отбросы», - как это происходит в известной всем пословице, когда громче всех кричит «Держи вора!» сам вор! Цели этой провокации и скрытого манипулирования общественным сознанием известны: любым способом создать у посетителей этого сайта мнение, что русины и все, что связано с русинской проблемой – это шум, перебранки, галдёж, балаган. ИСТИННЫЕ ЗАКАЗЧИКИ И ИСПОЛНИТЕЛИ ЭТОЙ НАГЛОЙ ПРОВОКАЦИИ ДЕЛАЮТ СВОЕ ЧЕРНОЕ ДЕЛО С ПОМОЩЬЮ ГРУБО СФАЛЬСИФИЦИРОВАННЫХ И ПРОВОКАЦИОННЫХ РЕПЛИК как бы от имени «псевдорусинов», и ДЕЛАЕТСЯ ЭТО ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ДИСКРЕДИТИРОВАТЬ РУСИНОВ В ГЛАЗАХ ОБЩЕСТВА,ЧТОБЫ НАСТРОИТЬ ПРОТИВ РУСИНОВ И ВСЕГО, ЧТО СВЯЗАНО С РУСИНСКОЙ ПРОБЛЕМОЙ, ЗНАЧИТЕЛЬНУЮ ЧАСТЬ ОБЩЕСТВА, ЧТОБЫ ОТВЛЕЧЬ ВНИМАНИЕ ОБЩЕСТВЕННОСТИ ОТ ОТВРАТИТЕЛЬНОГО УРОВНЯ ЖИЗНИ ЗНАЧИТЕЛЬНОЙ ЧАСТИ НАСЕЛЕНИЯ СТРАНЫ, ЧТОБЫ ОТВЛЕЧЬ ВНИМАНИЕ ОТ ИСТИННЫХ ВИНОВНИКОВ И ТВОРЦОВ ЭТОЙ ПРЕСТУПНОЙ ПОЛИТИКИ!!
    Кому это выгодно? Догадаться просто.
    ..И только русины ведут себя в этой ситуации достойно, без воплей, без провокаций, без манипуляций.
    О чем это свидетельствует?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    По чьей вине и как долго народ вынуждают терпеть такое возмутительное положение вещей?
    «..ДОКОЛЕ, КАК ДОЛГО МОЖНО ПОЗВОЛЯТЬ ПОЛИТИЧЕСКИМ МАРИОНЕТКАМ УПРАВЛЯТЬ И ДАЛЬШЕ СТРАНОЙ, КОТОРАЯ ДОСТОЙНА ЛУЧШЕЙ ЖИЗНИ ? НУЖНА ЛИ ТАКАЯ ПОЛИТИКА НАСЕЛЕНИЮ, если она неспособна решить проблему безработицы, если такая политика труслива даже для того, чтобы определить своей целью обеспечение полной занятости населения, обеспечение реального повышения уровня жизни населения ? Если такая политика неспособна сделать ничего в данном направлении, тогда действительно нет необходимости в политиках! Если население с низким уровнем жизни смирится с тем, что политика неспособна решать проблемы защиты здоровья НАШЕГО СОБСТВЕННОГО НАРОДА, проблемы образования НАШИХ СОБСТВЕННЫХ ДЕТЕЙ, проблемы качества социальной защиты наиболее неимущих слоев населения, которое есть НАШИМ НАРОДОМ, то тогда действительно нет надобности ни в политике, ни в политиках!», - эти слова были сказаны не сегодня, и не здесь, а ще в древнем Риме, очень давно, и произносились эти слова в истории человечества уже не раз. Что, ситуация снова повторяется?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вилізла вже і ця нацистка. Вітаю!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прошу извинить меня за всё, что я намолола выше. У нас, в Береговской психлечебнице, доступ к интернету не ограничен, поскольку врачи-психиатры считают, что сливание чрезмерных эмоций пациентов через интернет способствует их скорейшему выздоровлению. В тоже время следует понимать, что НЕ КАЖДЫЙ ИЗ ДУШЕВНОБОЛЬНЫХ СПОСОБЕН ОТВЕЧАТЬ ЗА СВОИ ДЕЙСТВИЯ. Тем более, что некоторые больные на основании схожих симптомов объединились в кружки, так сказать, по интересам. Скажем я и ещё два пациента, именующих себя попом Сидором и издателем Падяком, образовали так називаемый "русинский" кружок, в котором мы играем в людей, считаюших себя представителями отдельной национальности, отдельного славянского народа. Но, как вы понимаете, этот народ существует только в нашем больном воображении. Так что прошу не воспринимать все эти наши развлечения всеръёз

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Диноза-а-аврики, может вы попрятались в Африке, и жуёте баобабы на за-а-автраки? Диноза-а-аврики, динозаврики!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бути брехливим і писати від чужого імені свої провокаційні коментарі - це багато говорить про Вас самого! Ви можете продовжувати писати провокаційні коментарі від імені інших учасників форуму, і навіть можете писати, що заманеться Вашій неурівноваженійц фантазії, виходячи перш за все з свого психічного стану,- адміністрація сайту зацікавлена у цьому, РАЗ ВОНА ДОЗВОЛЯЄ ПИСАТИ ВІД ІМЕНІ ІНШИХ ТА ДОЗВОЛЯЄ ВХІД НА ФОРУМ БЕЗ РЕГІСТРАЦІЇ, але всі Ваші припущення занадто далекі від реального стану речей, і у любому випадку є убогою потугою КРИЧАТИ ГОЛОСНІШЕ ВСІХ "ДЕРЖИ ВОРА"!
    ВАШ СТИЛЬ ВИРАЗУ СВОЇХ ДУМОК ВИДНО ЗДАЛЕКУ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не знаю, про що говорить цей добродій, але він, чомусь, робить те, що інкримінує іншим. Адже нік Анонім - це мій нік. Схоже, це справді справа рук берегівського психгуртка

    Страницы