ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілки Закарпаття просять владу не забувати про культуру!

    19 апреля 2024 пятница
    56 переглядів

    Чи може профспілка працівників культури займати позицію стороннього спостерігача, коли в обласному бюджеті забезпеченість потреби в асигнуванні закладів культури і мистецтва на наступний рік — менше 50 відсотків від потреби, а у Великоберезнянському, Воловецькому районах, містах Чопі, Берегові, Мукачеві — ще менше?
    Саме ці питання гостро ставила на засіданні президії профспілки працівників культури Закарпаття її голова Наталія Товтин.її принципова позиція знайшла підтримку в членів виборного профспілкового органу. Тож галузева профспілка висловила свій протест проти залишкового принципу фінансування культури, адже працівники галузі розраховують на гарантовану і своєчасну оплату своєї роботи.

    До того ж, як зазначила Наталія Товтин, під час недавньої акції протесту профспілок Федерація профспілок України звернулася до народних депутатів України при прийнятті Державного бюджету-2006 зайняти принципову позицію щодо необхідності встановлення заробітної плати з 1 січня наступного року на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а з 1 липня 2006 року — 130 відсотків з урахуванням сімейної складової.

    Президія обласної профспілки підтримала пропозиції управління культури Закарпатської ОДА до сесії обласної ради щодо додаткового виділення коштів обласного бюджету 2006 року на потреби закладів культури і мистецтва та звернулася до депутатів районних і міських рад нашого краю щодо сприяння у вишуканні необхідних коштів на фінансування культурно-освітніх закладів на місцях.

    Василь СЕРГІЙЧУК.
    На Закарпатті відбувся всеукраїнський семінар-навчання профспілкових бухгалтерів
    Минуле й сучасне профспілок Закарпаття
    Профспілки діятимуть на усіх підприємствах краю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору