ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ратушняк провів "вуличну" сесію Ужгородської міськради і просить захисту в ОБСЄ, Ради Європи, посольств європейських держав та США

    29 марта 2024 пятница
    75 переглядів

    Щойно під стінами Ужгородської міської ради відбулася сесія. Міський голова Сергій Ратушняк зібрав депутатів безпосередньо біля дверей, за які міліціонери не пускають увійти нікого, навіть, як уже повідомляв ЗІК, самого мера міста.

    Скло на дверях міської ради розбите - посипалося при спробі одним із журналістів відчинити їх. Мер, демонструючи дірку, назвав її «обличчям балогівської влади». Усю ситуацію із захопленням міськради міліцією Ратушняк називає замовленням родини Балоги (закарпатця, голови секретаріату Президента Віктора Балоги та його брата, нині в.о. губернатора Закарпаття. - ЗІК.).

    Тридцятьма голосами «за» «вулична» сесія міськради прийняла звернення до ОБСЄ, Ради Європи, посольств європейських держав та США, Президента, Прем’єра, міністерств та СБУ. У зверненні йдеться про паралізацію роботи Ужгородського міськвиконкому, який депутати назвали замовними діями обласної влади. Депутати висловили недовіру керівництву ОДА та вимагають негайної відставки начальника Ужгородського міськвідділу міліції, в.о. прокурора Ужгорода та області, начальника УСБУ в Закарпатті.

    Звернення депутатів

    Ми, депутати Ужгородської міської ради У скликання, обурені свавіллям та беззаконням зі сторони правоохоронних органів міста та області, спрямованих на повну дискредитацію міської влади...Раді Європи

    ОБСЄ

    Посольствам європейських держав та США

    Президенту України

    Прем’єр-міністру України

    Голові Верховної Ради України

    Генеральному прокурору України

    Міністру внутрішніх справ України

    Голові СБУ

    Секретарю РНБО

    Уповноваженій з прав людини

    Асоціації міст України

    Звернення депутатів Ужгородської міської ради У скликання

    від 07.02.2008р. м. Ужгород

    Ми, депутати Ужгородської міської ради У скликання, обурені свавіллям та беззаконням зі сторони правоохоронних органів міста та області, спрямованих на повну дискредитацію міської влади.

    Події 6-7.02.2008 року по озброєному захопленню міської ратуші зі сторони правоохоронних органів свідчать про виключно замовний характер дій владних органів Закарпатської області. Без будь-яких пояснень не допускаються у приміщення мерії Ужгородський міський голова, депутати Ужгородської міської та Закарпатської обласної рад, працівники виконавчих органів міськради, громадяни міста, що унеможливлює нормальному вирішенню питань життєдіяльності обласного центру. Жоден із працівників міськради нині не застрахований від того, що в їх службових приміщеннях не будуть виявлені підкинуті наркотики, зброя чи помічені грошові купюри з метою дискредитації міської влади. Вважаємо, що ці протиправні дії інспіровані керівництвом Закарпатської обласної державної адміністрації за прямої вказівки Секретаріату Президента України через принципову позицію Ужгородського міського голови та депутатського корпусу у відстоюванні законних прав та інтересів територіальної громади м. Ужгорода. Правоохоронні органи в черговий раз виступили знаряддям в руках нечесних ділків від політики.

    Ужгородська міська влада протягом 2006-2008 років неодноразово зверталася до органів прокуратури міста, міського відділу міліції, до правоохоронних органів вищих рівнів з проханням у сприянні нормального функціонування об’єктів життєдіяльності міста, на що з їх сторони не було ніякої реакції, а натомість – систематична бездіяльність, ігнорування рішень міської ради та виконкому.

    Практика протиправних дій правоохоронних органів міста та області свідчить про грубе порушення та нехтування Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про органи місцевого самоврядування», а головне – прав і свобод людини і громадянина.

    Висловлюємо недовіру керівництву Закарпатської обласної державної адміністрації (Гаваші О.О.), а також вимагаємо:

    1) негайно припинити протиправні дії правоохоронних органів міста;

    2) негайної відставки начальника Ужгородського міського відділу УМВС України в Закарпатській області (Понзель В.Й.), в.о. прокурора м. Ужгорода (Черничко В.В.) та прокурора Закарпатської області (Бенца Ю.Ю.), начальник УСБУ в Закарпатській області (Рахівський Ю.В.).

    3) створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування подій, які склалися у місті Ужгороді;

    4) негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо незаконних дій правоохоронних органів в обласному центрі.

    Депутати Ужгородської міської ради

    "Антиужгородською" називає діяльність мера Ратушняка міський осередок БЮТ, а тому ініціює референдум про зняття міського голови Ужгорода
    Навколо "замінування" Ужгородської міськради, або Найкращий захист — це напад...
    Міліція не впускає мера Ужгорода Ратушняка на роботу. Мер переконує, що Балога підкидає наркотики і марковані гроші
    Балога установил Ратушняку прослушку?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость