ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Русин-настоятель Ужгородського кафедрального собору отець Димитрій Сидор поміняв Наталію Вітренко ...на Закарпатську обласну раду

    28 марта 2024 четверг
    104 переглядів

    «Я ніколи не був ні в якій партії, ніколи не збирався бути ні в якій партії. Я просто підтримав блок ПСПУ, бо окрім партії Вітренко офіційно ніхто не підтримав русинів. А нам, русинам, кого підтримувати? Юлію, котра противиться русинів і Закарпаття, чи Вітренко, котра сказала, що підтримує нас?! На мій погляд, Вітренко заміняє чотири Юлії. Проте наразі ми навіть більш схильні до співпраці з обласною радою, бо саме вона нас визнала», — такий коментар з приводу декларацій, внесених в передвиборчу програму ПСПУ щодо автономії Галичини і Закарпаття дав сьогодні екс-кандидат до ВРУ за списками Вітренко, один з лідерів русинського руху в області, отець Димитрій Сидор.

    Він також зазначив, що якщо Юлія Тимошенко підтримає русинів, то значна частина русинів буде підтримувати і її. «Проте, на даному етапі її підтримувати немає за що», — сказав священик, інформує ЗІК.

    «Якось я сказав, що для України менше проблем буде з Януковичем, ніж з Ющенком, тоді мене назвали представником Партії регіонів, але я ним не був. В обласній раді складалася фракція соціалістів. У них не вистачало однієї особи і мене попросили, мовляв, дозвольте Вас записати до фракції, бо треба 7 осіб. І я згодився. А журналісти одразу пустили чутку, що я змінив Регіонам і пішов до соціалістів, коли я не мав відношення ні до одних, ні до інших. Натомість я мав відношення до партії Івана Симоненка «Русь». Я увійшов до партії Івана Симоненка, але перед виборами він об’єднався із Наталією Вітренко у блок. Так я виявився у блоці із Наталії Вітренко», — нагадав він.
    Закарпатские русины — секретный проект раскола Украины?
    "Ми разом з українцями — державотворчий народ" — настоятель Ужгородського православного собору ім.Кирила і Мефодія русин о.Димитрій СИДОР
    Отец Димитрий Сидор: Русины 15 лет смотрели на Киев и Галичину как на оккупантов
    Русини Закарпаття хочуть, щоб їх визнали як націю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость