ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні став відомий виборчий список Соціалістичної партії України

    28 марта 2024 четверг
    61 переглядів

    Сьогодні на з’їзді СПУ, що проходив у Києві, її лідер Олександр Мороз запропонував затвердити список Соцпартії на виборах 2006 року. Згідно з проектом списку, першу п’ятірку склали сам Мороз, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, редактор газети "Сільські вісті" Іван Сподаренко та голова Українського Союзу ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.6 місце займає депутат Йосип Вінський, 7 – депутат Іван Бокий, 8 – голова комбінату ім.Ілліча Володимир Бойко, 9 – депутат Андрій Деркач, 10 – перший секретар черкаського обкому СПУ Олексій Малиновський, 11 – губернатор Полтавщини Степан Бульба, 12 – губернатор Одещини Василь Цушко.

    Депутат Микола Рудьковський значиться в проекті списку на 14 місці, міністр АПК Олександр Баранівський – на 19. При цьому 67 номером йде екс-віце-прем'єр Валентин Голубченко, 91 - керівник дніпродзержинської організації СПУ з прізвищем Кучма, 96 – політолог Олесь Доній.

    Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка немає в запропонованому списку СПУ.

    Як повідомив Мороз, у п’ятницю відбулася розмова між ним і президентом за участю Луценка, де Ющенко поставив вимогу, щоб міністри-силовики не йшли по списках партій.

    "Я висловив заперечення, навів свої аргументи, які зараз цитувати не хочу, але вранці президент проснувся з тією ж позицією", - сказав Мороз.

    Водночас він висловив переконання, що імідж Луценка й надалі працюватиме на імідж Соцпартії. "Це як в анекдоті: зустрічаються двоє молодих людей, в неї обручка на руці, але вона каже, що це нічого не значить", - сказав він.

    Мороз також повідомив, що пропонував Миколі Мельниченку місце в списку з 40 по 50, але той відмовився, сказавши, що має інші цілі приїзду в Україну.

    За словами Мороза, список формувався з урахуванням роботи місцевих осередків СПУ під час двох виборчих кампаній та їх внеску в розбудову партії.

    Кандидатури подавалися обласними осередками. До списку СПУ потрапили 4 представники партії "Свіча" та два представники партії "Громадський контроль", які раніше влилися до СПУ.

    Також до першої сотні увійшли 5 представників комбінату імені Ілліча. За словами Мороза, після 38 місця в список включено 16 представників підприємств та менеджерів. Сам Мороз мав право внести по 2 кандидатури в кожну десятку, але скористався цим правом лише 4 рази, повідомило ІА "Гаряча лінія".
    О.Мороз: СПУ - партія від народу і для народу
    У Києві проходять з’їзди восьми партій і блоків
    Ужгородські соціалісти відстоюють міський дитсадок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость