ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні в Ужгороді говорили про взаємовідповідальність підприємців та влади

    24 апреля 2024 среда
    58 переглядів

    Як повідомили “UA-reporter” у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації, до голови ОДА Івана Різака часто звертаються підприємці зі скаргами на неадекватність дій контролюючих органів. У чому вони проявляються, з’ясовували сьогодні на нараді в ОДА за участю керівників громадських організацій, які представляють інтереси малого та середнього бізнесу. Були запрошені на зібрання і керівники правоохоронних та контролюючих структур.

    За останні два роки малий та середній бізнес на Закарпатті зробив суттєві кроки вперед. Майже на чверть збільшилася кількість фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність та сплачували податки. Всього ж за дев’ять місяців надійшло податків на суму 96 мільйонів гривень, що майже на третину більше, ніж торік. Сприяла цьому й організація низки структур на допомогу підприємцям: діють координаційна рада з питань підтримки підприємництва, громадські приймальні, реєстраційна палата в Ужгороді. До цих організацій тільки за останні місяці звернулося 80 громадян. Більшість звернень стосувалася роз’яснення окремих положень податкового законодавста.

    Представники громадських об’єднань підприємців говорили і про проблеми. Є чимало нарікань на роботу податківців, інших контролюючих структур. Трапляються випадки упередженого став-лення перевіряючих зокрема накладаються необгрунтовані штрафи. До того ж, як заявляли присутні, нерідко перевірки проводяться за відсутності самих підприємців. А скарги на дії контролюючих орга-нів розглядаються поверхово і, як правило, не на користь бізнес-менів.

    На думку керівника краю, у цьому питанні має бути взаємо-відповідальність обох сторін. Для підприємців треба створити сприятливий клімат, але не слід забувати, що в цьому середовищі ще існує багато тіньових схем, зокрема ухилення від сплати податків. Необхідно працювати чесно і сплачувати податки до бюджету. Слід широко практикувати постійні зустрічі представників малого та середнього бізнесу і правоохоронних та контролюючих структур з тим, щоб виробити стратегію для подальшого поступу вперед закарпатського підприємництва.
    Тенденції у Закарпатській промисловості
    "Видобуванням солі" доповнено перелік пріоритетних видів економічної
    діяльності на території Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору