ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стара комунальна мафія готується обанкротити житлово-комунальне господарство Закарпаття та перетворити цю сферу в свій сімейний бізнес

    29 марта 2024 пятница
    56 переглядів

    Почалося все з гучної заяви начальника обласного управління ЖКГ Олександра Карташова, зміст якої зводився до того, аби підняти діючі тарифи у 7-10 разів, аби уберегти комунальну сферу від остаточного банкрутства, колапса та збитковості.Новий-старий начальник управління ЖКГ ані словом не обмовився про те, як під його десятирічним керівництвом ця сфера занепадала та доводилася до банкрутства. За той короткий проміжок часу, що Олександр Карташов не керував житлово-комунальним господарством області, а це близько двох років, ця важлива сфера життєдіяльності на диво швидко змогла себе реанімувати. Насамперед за рахунок того, що стара „бандитська” влада наважилася очистити її від сімейного бізнесу директорів підприємств сфери ЖКГ та навести елементарний порядок у розрахунках за енергоносії.

    Та не менш резонансною подією початку цього тижня, ніж гучна заява Карташова про „європеїзацію” комунальної сфери, стало сьогоднішнє призначення на посаду директора ДП „Закарпаттеплокомуненерго” Олександра Доценка, „саме того”, який у 1999 році довів до банкрутства КП „Ужгородтеплокомуненерго”, „саме того”, за злочинної діяльності якого більше половини житлового фонду м.Ужгорода не обігрівалося не кажучи вже про те, що ужгородці й не згадували про гарячу воду в кранах, та який залишив по собі 45 мільйонів гривень боргів.

    Це призначення „КПЖЗ” не може віднести до розряду політично-помаранчевих у контексті люстративної політики Віктора Балоги, бо Доценко не був помічений серед активістів та й навіть симпатиків „революції”, а впевнено ототожнює з намаганням „старого-нового” керівництва ЖКГ, та й області, відтворити злочинну та ганебну систему існування окремих житлово-комунальних босів Закарпаття, заробляти й збагачуватися за рахунок бюджетного корита. Саме тому воно, керівництво ЖКГ, і запропонувало споживачам вкидувати до того корита у 7-10 разів більше грошей за різноманітні послуги комунальників. Але для реалізації цих схем потрібні „обкатані” й „биті” бійці, які не побояться під прикриттям чинити злочини.

    Грошові „відкати” й корупція при Доценку набули вже таких гротескних масштабів та резонансу, а занепад „Ужгородтеплокомуненерго” був настільки очевидним, що О.В.Доценко пішов із посади у найкращих традиціях „совка” — за власним бажанням, але без кримінальних наслідків.

    Пан Доценко не випав із життя, бо в злочинній системі закарпатського ЖКГ мав своє місце і свою бізнесову нішу, яка називалася приватним підприємством „Теплоенергоінвест” і яке постачало комунальним господарствам регіону та „власному” комунальному підприємству, де директорував Доценко, труби з ізоляцією й без неї, старі й нові, товсті й тонкі, дивлячись, який „відкат” треба було нести в управління житлово-комунального господарства.

    Не менш цікаво й те, що і начальник облуправління ЖКГ пан Карташов, і новий керівник “Закарпаттеплокомуненерго” пан Доценко, як з’ясувалося, мають безпосереднє відношення до підприємства „Теплоенергоінвест”, тобто, займаються спільним бізнесом.

    Шановний Віктор Іванович Балога! Ви, вочевидь, не знаєте, що творите, або ж робите це свідомо. Або це свідомо роблять ті, кого Ви поклали на посади в обласне ЖКГ, — бо вони чудово знають, що творять! Розвалити „Закарпаттеплокомуненерго” легко — ми всі, рядові споживачі Закарпаття, спостерігали за розпадом підприємства, коли у 2002 році тодішній глава ОДА Різак брутально й незаконно звільнив професіонала та фахівця житлово-комунального господарства Георгія Георгієвича Фогеля та доручив цю справу Івану Крайниківському, який через своє приватне підприємство „Літ” забув про „своє” комунальне підприємство „Закарпаттеплокомуненерго”. З лідерів сфери ЖКГ підприємство занепало за пів року. Якщо переслідується мета знищити підприємство, а згодом його приватизувати то це інша справа,але й інша розмова.

    Далі буде..

    Клуб професійних журналістів Закарпаття
    Закарпатська влада визначила, що робитиме насамперед
    У житлово-комунальному господарстві Закарпаття склалася критична ситуація
    "Ужгородтеплокомуненерго" — переможець обласного конкурсу на краще комунальне підприємство

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору