ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Термальный бассейн хотят вернуть в собственность города Берегово

    20 апреля 2024 суббота
    76 переглядів
    Закарпатцы требует возвращения термального бассейна общине

    Вчера, 25 марта, представители общины города Берегово (городские депутаты, активисты ВО Майдан и Самообороны) посетили термальный спорткомплекс, чтобы встретиться с руководством известной на всю Украину спортивно-рекреационной базы "Закарпатье".


    В частности для того, чтобы узнать почему не выполняются требования передачи нынешнему руководству предприятия 16 февраля 2014 года.



    Среди требований были:

    - обустроить окружающую территорию мусорниками и туалетами;

    - решить вопрос с автостоянкой возле спорткомплекса;

    - предоставить льготы всем жителям Берегово для посещения бассейна;

    - возобновить деятельность бесплатных спортивных кружков и секций.

    А главным требованием было - вернуть бассейн общине города Берегово.

    По результатам встречи с представителями предприятия председатель Береговского городского организации ВО "Свобода" Василий Вовкунович направил обращение, адресованное премьер-министру Украины Яценюку, министру аграрной политики и продовольствия Украины, а также руководителю Всеукраинского физкультурно-спортивного общества "Колос".


    ЗАЯВЛЕНИЕ


    ЗАЯВА

    "У 70-ті роки ХХ століття зусиллями, техзасобами, фінансами Берегівського заводу точної механіки, Берегівського меблевого комбінату, геологоекспедиції, радгосп-заводу "Берегівській" та інших на самостійно закуплені будматеріали було вибудовано чудовий плавальний басейн із термальною водою. Зроблено це було для того, аби жителі м. Берегово могли проводити тут дозвілля, лікуватися, щоби школярі під керівництвом тренерів училися плавати. Ще за радянських часів спорткомплекс відносився до спортивної організації "Колос" АПК СРСР, а в часи незалежності був переданий Всеукраїнському фізкультурно-спортивному товариству "Колос" Агропромислового комплексу України і в 1994 р. було створено Експлуатаційне-виробниче підприємство "Учбово-спортивна база "Закарпаття" (далі - Підприємство).

    На даний час, Підприємство перебуває у стані ліквідації, і все майно Підприємства разом з інфраструктурою та земельною ділянкою незаконно передане в оренду на 49 років приватному підприємству - Товариству з обмеженою відповідальністю "Рекреаційно-спортивна база "Закарпаття", яке пов'язують з колишнім "одіозним" міністром АПК МИколою Присяжнюком.

    З Підприємства було звільнено більше половини персоналу, з порушенням трудового законодавства, без завчасного попередження. Основну масу звільнених становлять жінки, у більшості з них на утриманні перебувають неповнолітні діти. Також у відповідності до відкритого листа звільнених працівників, який був опублікований у газеті "Вісник Берегівщини", незаконно звільнені працівники Підприємства заявляють, що змушені були підписати заяви з формулюванням "за згодою сторін". При чому, на кожного працівника здійснювався психологічний тиск.

    Також, згідно даних Управління соціального захисту населення Берегівської міської ради, Підприємство має борг з заробітної плати у розмірі 286 тис. грн.

    Виходячи з вищеназведеного, відповідно до пункту а) п. 4 та пункту г) п.2 "Положення про порядок передачі об'єктів права державної власності", яке затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 р. №1482, в редакції від 17.04.2013 р. і згідно п.3 Постанови, я як керівник самоврядної організації, звертаюся до Вас з ініціативою щодо передачі з державної власності цілісного майнового комплексу Експлуатаційно-виробничого підприємства "Учбово-спортивна база "Закарпаття" Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Агропромислового комплексу України, місцезнаходження м. Берегово, вул. Корятовича, 1, код ЄДРПОУ 02647591, в комунальну власність м. Берегова, у зв'язку з тим, що показники фінансово-господарської діяльності Підприємства погіршилася внаслідок неефективного управління органом, уповноваженим управляти державним майном".



    З повагою, Голова Берегівської міської організації ВО "Свобода" Вовкунович В.В.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    власть народу, имущество народу, вообщем возвращаем соц...