ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У 8 разів зросла на Закарпатті кількість дітей, всиновлених громадянами інших держав

    29 марта 2024 пятница
    75 переглядів

    У 2007 році в Закарпатській області було всиновлено 84 дітей, а це на 19 більше за показник усиновлених у 2006 році, з них 16 дітей усиновили іноземні пари, повідомила начальник служби у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації Світлана Якімеліна.

    Слід зазначити, що цифра іноземних всиновлень значно зросла порівняно з 2006 роком (усього 2 випадки), але цей показник зумовлений тим, що до вересня 2006 року на іноземне всиновлення діяв мораторій.

    Дозвіл на всиновлення українських дітей іноземці отримують лише після року перебування особової справи сироти в базі даних, якщо протягом року ніхто з українців її не всиновив», — зазначила Світлана Якімеліна. Найчастіше закарпатських дітей усиновлюють громадяни Франції та Італії й віддають перевагу переважно дітям ромського походження та з важкими діагнозами (!).

    «Загалом сьогодні в області є 238 дітей, які мають статус сиріт або позбавлені батьківського піклування і поки що не мають своєї сім’ї та перебувають на повному державному утриманні. Однак 85 % із них охоплені сімейними формами виховання», — зауважила Світлана Якімеліна. Протягом 2007 року на Закарпатті взято на первинний облік 530 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. 406 дітей влаштовано в сім’ї, в тому числі 368 під опіку/піклування (з них 13 уже всиновлено), 15 дітей влаштовано у прийомні сім’ї, 23 дитини — у будинки сімейного типу, 17 дітей всиновлено, 22 залишилися поки що невлаштованими.

    P. S. Батьки, які всиновили дітей, зможуть отримувати державні виплати так само, як ті, що їх народили. Їм надаватиметься відпустка для психологічної адаптації з новим членом сім’ї, пише Людмила Федоришина, РІО.
    На Закарпатті щороку народжується близько 15 тисяч малюків, з яких понад тисяча — недоношені
    Родина Кошелів із Закарпаття чекала на трійню дванадцять років
    Труп немовляти знайшли на смітнику обласного центру Закарпаття
    На Закарпатті госпіталізовано декілька породіль Мукачівського пологового будинку. Лікарі стверджують, що ніякої інфекції немає

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору