ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові 100 невідомих з пилками-болгарками намагалися захопити агрофірму!

    19 апреля 2024 пятница
    71 переглядів

    Заступник голови правління ВАТ «Агрофірма «Провесінь» Ростислав Шелест звернувся з листами до Президента України, голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра України, Генерального прокурора та Голови СБУ з проханням нарешті захистити це підприємство від рейдерів. Причина – силовий напад на підприємство, який скоїла у суботу, 15 березня, група невідомих осіб.

    Як йдеться у листі, невідомі особи, понад 100 чоловік, спробували протиправно захопити ВАТ «Агрофірма «Провесінь». Зокрема, 15 березня, о 12.00 до прохідної підприємства під'їхали три автобуси з київськими номерами, звідки вийшли люди в чорних камуфляжах та масках, «озброєні» пилками-болгарками та почали громити територію підприємства.

    Під час нападу побили працівників агрофірми. Нападники також скрутили охорону «Титан». Під час зіткнення з працівниками правоохоронних органів, що охороняли територію, було використано табельну зброю, що могло призвести до людських жертв. Незважаючи на попередження правоохоронців, невідомі особи почали трощити майно, бити вікна та вламуватися в кабінети працівників та директора. А також намагалися відключити котельню від енергопостачання, через що виникла загроза знищення продукції агрофірми.

    Як повідомила прес-служба ВАТ «Агрофірма «Провесінь», працівники агрофірми, понад 200 чоловік, перешкодили силовому захопленню підприємства. Трудовий колектив вигнав за межі території агрофірми незаконного голову правління Сопронюка та голову спостережної ради Ялі. А представники міліції у супроводі «Титану» відбили силову атаку та взяли свідчення у нападників, які не мали при собі жодних документів. За словами молодиків, вони належать до охоронної фірми з Вінниці. При цьому це вже не перша спроба силового захоплення підприємства «групою Кізіна», яка придбала невеликий пакет акцій і постійно здійснює тиск на працівників підприємства, називаючи себе «інвесторами», не вклавши жодної копійки.

    «Зважаючи на це, просимо терміново створити Державну комісію з даного питання, оскільки «Провесінь» внесено до списку підприємств, які знаходяться на контролі Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств при Кабінеті Міністрів України, і негайно вжити всіх необхідних заходів для припинення злочинної діяльності рейдерів.

    У випадку бездіяльності державних органів влади та непрозорого розслідування колектив агрофірми протягом тижня може визначитись з початком безстрокового голодування під стінами Кабінету Міністрів та Секретаріату Президента та звернеться з листами до засобів масової інформації усіх європейських країн. Більше терпіти знущання рейдерів ми не збираємося», – йдеться в листі, повідомляє ЗІК.
    Напад на фармацевтів, або Аптечне рейдерство в Ужгороді триває!
    Те, що творять з Ільницьким заводом механічного зварювального устаткування на Закарпатті, — гра в хованки чи спроба рейдерства?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору