ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У мешканців гірських сіл Закарпаття побільшає пільг?

    19 апреля 2024 пятница
    34 переглядів

    Вчора Верховна Рада України прийняла в першому читанні ряд законопроектів „Про внесення змін в Закон України “Про статус гірських населених пунктів в Україні”. За законопроект проголосували 308 народних депутатів з 397 зареєстрованих в залі. Проектом пропонується розширити перелік пільг громадян, яким наданий статус особи, проживаючого і працюючого (що вчиться) на території населеного пункту, якому наданий статус гірського.

    Передбачається, що вищезазначена категорія осіб прийматиметься на навчання в державні вищі заклади освіти, професійно-технічні заклади освіти і на курси для професійного навчання зовні конкурсу, а особи, з числа вищезгаданих, які закінчили середні загальноосвітні школи і професійно-технічні заклади освіти з відмінністю — тільки за наслідками співбесіди. Навчання даної категорії студентів відбуватиметься за рахунок засобів Державного бюджету України. Крім того, їм обов’язково надаватися на весь час навчання — житло (гуртожиток), і підвищена на 50% стипендія, повідомляє "УРА-Інформ".
    23 закарпатським населеним пунктам надано статус гірських
    Не чіпайте ветеранських пільг! — Заява Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів Афганістану
    Закарпаття. Центри зайнятості сприяють працевлаштуванню горян

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору