ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатській "Леанці" будуть закладені нові виноградники

    18 апреля 2024 четверг
    84 переглядів

    В агропромфірмі «Леанка», що в Ужгородському районі Закарпатської області, цієї осені за всіма агротехнічними вимогами механізатори підготували нову 10-гектарну площу для закладання виноградинка. Саджанці європейського сорту «Каберне» привезуть з Одещини, за них вже проплачено. Вони перезимують у спеціальних приміщеннях, а навесні будуть висаджені в грунт.

    Як поінформував директор АПФ "Леанка" Хачатур Петросян, у структурі багаторічних насаджень господарства основну питому вагу займають виноградники - 268 га, або 70,5%. Агрофірма активно співпрацює із закордонними партнерами. Спільно зі Словаччиною побудовано декілька виробничих об'єктів, разом з німецькими партнерами відкрито цех шкіряної галантереї, співдружність з Росією та Білорусією дозволили обновити автотракторний парк. Окрім цього, зі спеціалістами італійської фірми розроблено і виготовлено дизайн пляшок та етикеток для вин агрофірм.

    Вина "Леанки" удостоєні 38 золотимии та срібними медалями на українських і міжнародних виставках вин. У 2002 р. продукція господарства отримала відзнаку "Вища європейська якість" і приз "Золотий бізон" (Оксфорд, Англія).
    На Закарпатті буде ще одне свято — ...паленки!
    На Берегівщині пройшов «Виноградний бал»
    Колективні господарства Закарпаття закінчують збір винограду

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору