ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатській Сваляві замерзають мешканці військового містечка!

    25 апреля 2024 четверг
    67 переглядів

    Новорічні свята мешканці військового містечка у Сваляві Закарпатської області зустрічатимуть без тепла, а, можливо, і без світла. Через нерентабельність котельної військова комунально-експлуатаційна частина не розпочала опалювальний сезон. До того ж райенерго погрожує відключенням, повідомляє «5 канал». …Ця історія типова для більшості розформованих військових частин. Торік військовики назавжди залишили свої казарми, бокси, клуб. Одні звільнилися після закінчення контракту, інших перевели на інше місце служби, треті вийшли на пенсію. Але родини продовжують проживати у містечку. Зрозумівши, що їм буде важко пережити наступну зиму, більшість спромоглася встановити автономне опалення в квартирах. Наразі із ста вісімдесяти лише тридцять чотири помешкання долучені до центрального теплопостачання. До них додається і гуртожиток, де мешкають ще 10 сімей.

    Ірина Мельник, начальник дільниці N6:

    - Так как люди настаивали на включении котельни, мы вынуждены были высчитать себестоимость котельни, тоесть, ту цену, которая соответствует нашим затратам. Цена была посчитана, мы изначально понимали, что люди не согласятся, но мы должны были предоставить что, для того чтобы котельня работала и мы могли за нее расчитываться цена составляет 13 гривен 26 копеек.

    За таких розрахунків опалення щомісячно коштувало б споживачам понад 400 гривень. Люди відмовилися від дорогої послуги і навіть пристосувалися жити без неї. Але чергова халепа. Наразі з електроенергією.

    Зоряна Продан, мешканка гуртожитку:

    - Вже нас три рази попереджувала електроенергія, що нам відключать світло якщо ми не розрахуємося, але в нас в гуртожитку всі люди розраховуються ежемісячно, у нас є квитанції, но вони нам сказали, що не гуртожиток, а люди не розраховуються чи котельня не розраховується за елекроенергію і как всегда ми виходимо в цьому гуртожитку крайні.

    Комунально-експлуатаційна частина заборгувала енергетикам 20 тисяч гривень. Грошей, що справно платять споживачі, забракло для повного розрахунку.

    Іван Ревті, міський голова Сваляви:жирний

    - В цьому гуртожитку єдиний вихід на сьогоднішній день це передача в комунальну власність міста, зразу створення товариства співвласників і міська рада зможе прийняти дольову участь у будівництві мінікотельні і за рахунок того, що вже в гуртожитку є проведенне опалення внутрібудинкове, ми зможемо дати опалення мешканцям.

    Свалява готова прийняти на баланс військове містечко. Тут свій зиск. На території, а це майже 40 гектарів, можна реалізувати кілька інвестиційних проектів і пропозиції вже є. Загубилися ниточки вирішення проблеми передачі містечка в комунальну власність Сваляви в коридорах Кабміну.
    У закарпатській Сваляві затримали 18-річного вбивцю
    Закарпатська Свалявщина намагається не згинути в безкультур’ї!
    У пошуках тепла, або коли Свалявська влада подбає про ветеранів?
    Мукачевская "Барва" выдавливает из местного руководства НСНУ нормальных людей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ця маскальська керівничка давно там тільки протирає дірку в стільці.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А чому міський голова Сваляви жирний? Здається, не жирний.