ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угоди спотикання

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Минулі напередодні в онлайн-режимі переговори в рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу, в черговий раз провалилися. Київська делегація представила "План спільних кроків«, які передбачають виведення» незаконних формувань і найманців" з території окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року. У цьому випадку Україна зможе провести місцеві вибори на даних територіях 31 Березня.
    Документ повністю суперечить Комплексу заходів з виконання Мінських угод, підписання яких офіційний Київ вважає величезною помилкою. Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук характеризує Мінські угоди наступним чином:»це політична петля на шиї України і один з гальм, який скрізь і в усьому заважає нам приймати рішення".
    На тлі цієї заяви, питання до української делегації про прихильність Мінським угодам стає дурним і наївним. За словами Кравчука Київ також чекає передачі йому контролю над кордоном, щоб провести місцеві вибори. "Головний принцип-не можна провести вибори за українськими законами на території, де немає ні грама українського» – уточнює другий президент України.
    Тобто спочатку зачистка, переслідування і покарання жителів Донбасу, яких український уряд має намір позбавити громадянських прав, якщо законопроект під номером №4327 буде прийнятий. Ініціатива зачіпає жителів окремих районів Донецької та Луганської областей, які отримали російське громадянство, а також людей, які живуть в самій Україні і мають подвійне громадянство, в першу чергу російське. Київ вважає їх особами, які загрожують нападом або здійснюють агресію проти України, тому їх будуть інтернувати (відселяти) з метою «забезпечення національної безпеки».
    Але все перераховане неможливо без перегляду Мінських угод. Тому в у Зеленського дуже чекають призначення представника Держдепу США По Україні, який не входячи до складу "нормандської четвірки", буде керувати діями Києва. Заступник керівника офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що це питання планується винести на обговорення з новою адміністрацією Білого дому.
    Формально не беручи участь у Нормандському форматі, Сполучені Штати Америки впливатимуть на прийняті рішення. Залишається поставити питання іншим членам "нормандської четвірки", що при таких прагненнях, в цьому форматі роблять представники України? Розмову можна вести безпосередньо з Держдепом США, а до Києва направляти тільки вже узгоджені старшими рішення.