ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: На колегії облуправління у справах молоді та спорту визначили найкращих спортсменів та тренерів Закарпаття

    28 марта 2024 четверг
    32 переглядів

    Неважко було здогадатися, хто цього річ стане кращим спортсменом Закарпаття. Звісно, в такому питанні пріоритет надається учасникам Олімпійських ігор. То ж нічого дивного, що на останньому цьогорічному засіданні колегії управління у справах молоді та спорту ОДА його учасники назвали кращим спортсменом олімпійських видів спорту фристайліста Енвера Аблаєва, котрий вийшов у фінал змагань з фрістайлу на Олімпіаді, де, однак, посів останнє місце.

    Його вічний напарник, відоміший атлет, Станіслав Кравчук на Іграх виступив невдало, не пройшовши кваліфікацію, тож цього року задовольнився лише третім місцем. А між двома фристайлістами опинився чемпіон Європи та IV ігор молоді України Володимир Логойда. Проте, загалом краща десятка свідчить, що у роки білих Олімпіад домінують спортсмени зимових видів. Крім вищезгаданих атлетів до десятки також потрапили гірськолижники Микола Скрябін (26 місце на Іграх, 1 – на чемпіонаті України), Іван Білосюк (40-й в Турині, чемпіон України) та сновбордист Йосип Пеняк за перемоги в українській першості і на змаганнях ФІС у Румунії.

    Отож половину десятки склали наші зимовики. Крім них до десятки увійшли фехтувальники Катерина Блохіна, яка допомогла нашій збірній посісти другу місце в загальнокомандному заліку на чемпіонаті світу, та Анатолій Герей за перемогу в IV іграх молоді України, а також пляжні волейболісти, майстри спорту Олексій Клямар і Андрій Куцмус – вони переможці тих таки ігор молоді та треті призери чемпіонату України.

    Тенденцію підтверджує і десятка тренерів. Так, кращим наставником визнано А. Мазура, старшого тренера збірної команди області з фрістайлу. Почесне друге місце – за І. Кукушкіним, що виховує борців греко-римського стилю, а замикає трійку «коуч» збірної Закарпаття з пляжного волейболу А. Іванов.

    Також до десятки увійшли (в алфавітному порядку) старший тренер обласної збірної з лижних гонок П. Білосюк, тренер збірної фехтувальників А. Герей, старший тренер тієї ж команди В. Герей, наставник ФК «Закарпаття» П. Кушлик, старший тренер наших сновбордистів Й. Пеняк, гірськолижний перший наставник І. Скрябін і тренер збірної зі сновбордингу М. Чудак.

    Не обділило управління увагою і представників неолімпійських видів. Щоправда тут визначили лише кращі п’ятірки спортсменів та тренерів. Так, кращим «неолімпійцем» визнано Василя Дячка – другого призера чемпіонату Європи з шахових композицій, другою стала Сільвія Марковці за друге місце на світовій першості з шашок, третім – переможець українських чемпіонату та першості з мотоспорту Віктор Стегура. Також у п’ятірку потрапили чемпіонка України з пауерліфтингу Габріела Знік та кращий спортивний орієнтувальник держави В’ячеслав Мухідінов.

    П’ятірка кращих тренерів, повідомляє "Старий Замок "Паланок", виглядає так: А. Федорішко (пауерліфтинг), А. Вайда (шашки), І. Марека (мотоспорт), О. Цепурдей (спортивне орієнтування) та О. Мартиненко (кікбоксинг).

    Окрім підбиття підсумків та визначення кращих року, що минає, колегія визначила також пріоритетні види спорту на 2007-2011 роки. Отже до першої категорії пріоритетності внесли футбол, фрістайл, жіночий гандбол, гірськолижний спорт та греко-римську боротьбу. До другої – важку атлетику, теніс, легку атлетику, фехтування, дзюдо, волейбол, пляжний волейбол, кікбоксинг, спортивне орієнтування та сноубординг.
    Україні олімпійці не потрібні, переконані спортсмени Закарпаття
    Що принесла Закарпаттю Зимова Олімпіада-2006?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору